Благодаря за подкрепата на НАТО, знаем, че времената са трудни.

...
Благодаря за подкрепата на НАТО, знаем, че времената са трудни.
Коментари Харесай

Столтенберг: Източният фланг става все по-важен

„ Благодаря за поддръжката на НАТО, знаем, че времената са сложни. Има два метода за сигурност и сигурност – да подобрим нашите цели и да бъдем напълно интегрирани в структурите на НАТО и да изпълняваме всички наши отговорности и да разчитаме на поддръжката на другите страни, “ съобщи министър председателят Николай Денков в взаимно изказване с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи БГНЕС.

„ Смятам, че имаме да изпълняваме с доста старания, да продължим да построяваме нашите качества и разчитаме на поддръжката от вашата страна и с опита, тъй като източният фланг става все по-голям в последните години и би трябвало да работим дружно, “ добави Столтенберг.

„ Продължаваме да поддържаме Украйна. Украйна има право да се отбранява и пази, има право да се причисли към НАТО, сподели Йенс Столтенберг. Когато Русия атакува Украйна, още от този момент НАТО е засилила наличието си по източния фланг. Във Вилнюс ще обявим промени и с спомагателни структури, “ посочи Столтенберг.

„ Вашата страна има голяма значима роля в нашата групова реакция. От началото на съветската война и експанзия против Украйна България взе участие интензивно в отбраната на НАТО в Черноморския регион. Вие сте помогнали да гарантирате сигурността на Черно морe. В Западните Балкани българските войски вземат участие интензивно в задачата за запазване на реда в Косово. Допринасяте и за отбраната на нашето пространство в Балканите. Ние високо оценяваме вашата роля. Ние продължаваме да ви поддържаме и по земя, и по море, и по въздух “, добави той.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР