“Благодаря за подкрепата, днес ще се срещна със служебния министър-председател

...
“Благодаря за подкрепата, днес ще се срещна със служебния министър-председател
Коментари Харесай

Шефът на болница „Св. Иван Рилски“ на среща с премиера, служители готови на протест

“Благодаря за поддръжката , през днешния ден ще се срещна със служебния министър-председател Гълъб Донев , с цел да обсъдим настояванията на болничното заведение и молбата ми за овакантяване да не бъде призната ”. Това съобщи шефът на УМБАЛ “Св. Иван Рилски ” доктор Дечо Дечев. Тази заран голям брой чиновници от болничното заведение излязоха на протес т в отбрана на шефа.
 Д-р Дечо Дечев БГНЕС
“До час и половина се чака отговор от премиера по отношение на поставените въпроси от моя страна, а когато здравният министър Меджидиев се върне от отпуск, се чака да обсъдим въпроса с него. Аз благодаря, че министър председателят се зае персонално, и считам, че това, което той ще реши, ще бъде в интерес на досегашната работа в болничното заведение ”, съобщи още доктор Дечев, след което посочи, че политически напън няма, само че по-скоро има персонален подобен. “Има персонален напън, само че те не са на равнище министър. Болницата е апетитна хапка, някои хора желаят да са шефове на болница, която е с минимални проблеми, по този начин да се каже ”, разяснява още шеф Дечев. Относно финансовото положение на болничното заведение, шефът акцентира, че лечебното заведение приключва 2022 година с близо 4 млн. облага все пак, че болничното заведение не бе предпочитана за Министерство на здравеопазването. “Болницата не е получавала финансови разноски, а откогато белодробната болница " Св. София " се вля в нея през септември, ние погасихме със лични средства нейния дълг от 1,5 млн. лева Успяхме да поправяме техните заплати и те са два пъти по-високи от преди, стартира да се връща нейния напуснал личен състав, по тази причина мисля, че няма проблем ”, съобщи още доктор Дечо Дечев.
 Д-р Дечо Дечев БГНЕС
Директорът на столичната болница " Св. Иван Рилски " доктор Дечо Дечев подаде молба за овакантяване заради неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката.

След вливането на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски " на 23.09.2022 година, шефът на болничното заведение е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването (МЗ), в което показва най-спешните за решение въпроси, свързани с активността и финансирането на болничното заведение. В писмото си, адресирано до служебния министър Асен Меджидиев, доктор Дечев показва 11 казуса, за решаването на които се постановат дейности от страна на Министерството на здравеопазването, само че по думите на шефа на болничното заведение, към момента няма решение на всички посочени от него проблеми.
 Д-р Дечо Дечев БГНЕС
Работещите от УМБАЛ „ Свети Иван Рилски “ ЕАД декларират подготвеност да стартират ежедневни митинги , в случай че доктор Дечо Дечев бъде отхвърлен от длъжността изпълнителен шеф, и може да прераснат в претенции на оставки, както на министъра на опазването на здравето, по този начин и на цялото държавно управление. Това оповестяват от лечебното заведение.

Притеснени от зреещото напрежение Народно събрание „ Защита “ изпрати писмо до министъра на опазването на здравето и министър-председателя по отношение на изложби проблем.
Без никакво съображение, съгласно заетите, изцяло безпричинно изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Свети Иван Рилски “ ЕАД доктор Дечо Дечев, е „ трябвало “ да подаде оставка като подобен.
 Д-р Дечо Дечев БГНЕС
Необяснимо е за какво това се случва, тъй като на всички е известно, че това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница , обезпечил постоянното финансово и икономическо положение на болничното заведение, условия на труд и условия за пациентите на висота, привлечени висококвалифицирани експерти, почтени и обективни трудови хонорари, липса на трудови спорове.

Заетите не виждат съображение за освобождение на изпълнителния шеф. По-скоро виждат опит за напън против шефа и против болничното заведение, която е апетитна хапка, с цел да бъде разграбена и унищожена, както пробваха преди няколко години, и да я докарат до такова положение, в каквото се намират всички останали държавни и общински лечебни заведения. Така, комфортно за някои, ще бъде харизано българското опазване на здравето на частния бранш и всички висококвалифицирани експерти ще се насочат там, декларират чиновниците в болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР