Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте

...
Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте
Коментари Харесай

Това Променя Всичко! Бойко Борисов Изрева: От Бузлуджа Лесно Се Говори, Но Нека Видят Какво Са Правили

Благодаря за патриотизма и за напъните, които полагате. Вие сте будители, с тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към присъстващите.

Премиерът подчертава върху напъните на държавното управление, тъй че да се върнат в България повече български фамилии, живеещи в чужбина и акцентира голямото значение на взаимната работа с Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина. Направили сме връзка, с цел да може да централизираме напъните на равнище министерства, посочи министър председателят Борисов. По думите му противоположната миграция се случва, когато се обезпечат по-добри условия за живот, само че и се основат условия, тъй че да бъдат готови децата на фамилиите, които желаят да се върнат в България. Стотици фамилии се обърнаха към нас с готовност да се върнат, уточни министър-председателят.

Вече работим в синхрон и съм уверен, че ще реализираме повече резултати, обърна се министър председателят Борисов към представителите на българските учебни заведения в чужбина. Министър-председателят добави, че в бюджета за следващата година ще бъдат отделени 2 млн. лева, с които в допълнение да бъдат подкрепени актуалните старания. Премиерът Бойко Борисов означи сериозната поддръжка на държавното управление за сферата на образованието и подсети, че са обезпечени 700 милиона лв. за поправки на близо 1000 учебни заведения в страната.

" Благодаря ви за патриотизма и напъните. Икономическият напредък е реалност. Ето един Пловдив - цех до завода. На процедура неналичието на работна ръка е проблем. Вече доста хора, които живеели в чужбина, желали да се върнат в родината, сподели министър председателят пред форума.

" Една от спънките е, че децата им не знаят български. Къде ще учат? В 10 щата на Америка ние имаме самопризнание. Учителите там са създали огромен пробив и триумф ", разясни Борисов.

" Вие сте ми значими, с цел да можем да подготвим децата там да не са " спънка " да могат родителите да се върнат в родината си ", сподели Борисов.

" Даваме пари за изтребителите, само че там пък даваме нова сигурност. Аз в живота си дълг не съм правил. Плащам ", разясни Бойко Борисов.

Той сподели още на учителите, че е уверен, че много повече средства ще им трябват, а главната пречка не са заплатите. В Пловдив да вземем за пример високотехнологични паркове обезпечават сходни с Америка хонорари, даде образец Борисов

Скъпи мои, във всяко отношение може да разчитате на министъра на образованието ", обърна се към учителите Борисов. И напомни, че неговата майка също е била учителка. Връщала се от работа без глас, само че на 24 май била отрупвана с букети.

Премиерът прегледа и по какъв начин вървят действия по площад " Централен " в Пловдив. Кметът Иван Тотев разведе Борисов по площадното пространство и му изясни главните акценти, които се вършат по реконструкцията. Тотев сподели, че през септември всичко ще бъде приключено. Запитан дали ще участва на откриването, Борисов отговори, че в случай че го поканят - ще пристигна.

" Много красиво става. Всичко това е било подземен. Ще могат пловдивчани и туристите да го гледат и да му се любуват ".

И при инспекцията той бе помолен да разяснява думите на Корнелия Нинова, която съобщи, че ГЕРБ ще паднат от власт. Борисов бе сбит:

" Ще ви помоля за отговор на Нинова да й пратите, това което се случи в Пловдив - по какъв начин учителите и шефовете в чужбина чакаха за фотография с мен и какъв брой хора благодариха за направеното от държавното управление. Вижте и тук - не 45 години обратно, те са ни върнали доста повече. Да приказваш такива неща при този стопански напредък, при този напредък. Вижте градът какъв е бил, какъв стана... ", сподели Борисов.

Той пожела на хората на Бузлуджа да се върнат живи и здрави, тъй като множеството от хората били възрастни, а сега е огромна горещина и автомагистралите са натоварени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР