Благодаря за оценката на Министерството на вътрешните работи, за това

...
Благодаря за оценката на Министерството на вътрешните работи, за това
Коментари Харесай

Старши инспектор Върбан Петков: Запазването на самообладание е най-важното нещо, ако човек изпадне в ситуация на инцидент или бедствие

Благодаря за оценката на Министерството на вътрешните работи, за това което съм извършил на 3-ти ноември. Това съобщи старши контрольор Върбан Петков от Първо районен съд ПБЗН – Варна, който през днешния ден бе награден, за  бързата и навременна реакция, с която е предотврати огромна покруса и е оказал помощ при евакуирането на пасажерите в пламналия край Каспичан трен по линията София - Варна, съобщи кореспондент на " Фокус “.  Той изрази мнение, че е належащо да се работи с обществото, за това какво да вършат хората, при положение, че попаднат в сходна обстановка.

" Първото и най-важно нещо е да се провежда бърза и безвредна евакуация на хората във вагона. Разбира се всичко е релативно и съгласно съответната обстановка. Това, което се случи на 3-ти ноември бе да се отдели средата, в която имаше хора. Дължината на коридора в тази ситуация е към 20 метра, само че е и стеснен, и по тази причина трябваше да се отдели. Второто нещо е да се спре влака, точно това направих и аз. Така пасажерите имат опция да се изведат в безвредна среда “, изясни контрольор Петков.

На въпрос дали има подозрение за тенденциозен палеж Върбан Петков съобщи:

" И аз прочетох в пресата сходни догатки, само че никога не мога да се наемам с такова мнение.  Необходими са експертизи и богата база от данни, с цел да мога да имам някакви догатки и изрично мнение “, сподели още Петков.

За край той прикани хората, които изпаднат в сходна обстановка да запазят хладнокръвие и да не се поддават на суматохата, тъй като от време на време прибързаните решения биха могли да са животозастрашаващи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР