Благодаря за бързата реакция и на пожарната, и на полицията,

...
Благодаря за бързата реакция и на пожарната, и на полицията,
Коментари Харесай

Теодора Генчовска:Случилото се в Битоля е израз на говора на омразата

Благодаря за бързата реакция и на пожарната, и на полицията, на дежурния прокурор и на всички криминалисти, които незабавно са се отзовали на сигнала и са подхванали всички нужни ограничения за преодоляване на пожара в Културния дом „ Иван Михайлов " в Битоля. Директорът на полицията на Битоля се ангажира да вложи всички старания за откриване на причинителя на този извънредно противен вандалски акт. Моите упования са, че и правосъдната власт в РСМ ще свърши своята работа. Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Външният министър описа, че е видяла един от записите на охранителните камери. Палежът на културния ни център в Битоля е осъществен извънредно невъзмутимо, целеустремено и предумишлено, съобщи тя. „ Вижда се мъж, който идва на колело, извънредно спокоен. Слиза от него, смъква една туба със запалима течност и умерено излива течността пред входната врата на културния дом, след което умерено я възпламенява ", описа Генчовска.

Според нея е допустимо мъжът да потърси лекарска помощ в случай че има изгаряния от мощния огън.

Единствено бързата реакция на локалната полиция и пожарна са избавили културния дом от по-големи провали. „ Човекът е с маска, само че няма нищо характерно в облеклото му. Млад, добре комплициран мъж, здрав, спокоен ", споделя Генчовска.

„ Случилото се в Битоля е израз на говора на омразата. Очакванията ни са Република Северна Македония и държавното управление й да имат поредна, всеобхватна политика за превъзмогване на говора на омразата ", сподели външният министър.

Според нея е обикновено да има упования за започване на преговорния развой за приемането на РСМ в Европейски Съюз, само че това е въпрос на отговорност от тяхна страна по кое време ще реализиран съответни резултати по договореностите. „ Винаги сме казвали, че процесът е учреден на заслуги. От българска страна в никакъв случай не са поставяни периоди и дати. Оптимисти сме във връзка с реализиране на резултати. Кога и по какъв начин - отново е въпрос на готовността на сътрудниците от държавното управление от РСМ да осъществят тези договорености ", разяснява министър Генчовска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР