Благодаря ви сърдечно за подкрепата, която ни оказвате - и

...
Благодаря ви сърдечно за подкрепата, която ни оказвате - и
Коментари Харесай

Зеленски към Желязков: Благодаря за подкрепата, никога няма да я забравим

„ Благодаря ви сърдечно за поддръжката, която ни оказвате - и военно-техническата, и филантропичната! Никога няма да я забравим ”. С тези думи украинският президент Володимир Зеленски се обърна към ръководителя на българския парламент Росен Желязков по време на срещата сред двамата в Киев, съобщи NOVA.  

Желязков пък увери президента, че страната ни ще продължава да оказва помощ на Украйна, колкото е належащо.

„ България уверено отхвърля безмилостния съветски гнет и разрушенията на главната гражданска инфраструктура на Украйна ”, означи той. По думите му Русия би трябвало да съблюдава интернационалните си отговорности и абсолютно и неотложно да изтегли всички нейни сили и военно съоръжение от територията на Украйна.

Желязков акцентира, че страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

„ България е надълбоко обезпокоена от невижданите военни дейности на Руската федерация в региона на Черно море и в частност - от възходящата милитаризация на Кримския полуостров ”, сподели още ръководителят на Народно събрание
Водената от него българска делегация е на  посещаване в Украйна по покана на ръководителя на Върховната рада Руслан Стефанчук. В делегацията са включени ръководителят на Групата за другарство с Украйна Ивайло Мирчев и депутатите Даниел Митов и Станислав Анастасов.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в Гугъл News Showcase и Instagram, с цел да сте в крайник с тематиките на деня.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР