Благодаря от името на България към ЕК за постоянната подкрепа,

...
Благодаря от името на България към ЕК за постоянната подкрепа,
Коментари Харесай

Стефан Балабанов: Намалихме броя на загиналите на пътя с 10%

Благодаря от името на България към Европейска комисия за непрекъснатата поддръжка, която ни оказва за пътната сигурност в страната ни. Тя изисква взаимоотношението на доста институции. Страната ни работи интензивно за понижаване на жертвите по пътя. Въпреки това пътнотранспортната конюнктура в страната изисква повече и се търсят нови благоприятни условия за достигането на заложените високи стандарти в Европейски Съюз във връзка с намаляването на жертвите по пътищата. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов по време на конференция „ SMART политики за предварителна защита на шофирането под влияние на алкохол “, извършена под егидата на П редставителството на Европейската комисия в България, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По време на конференцията бяха споделени опит и положителни практики за запазване живота и здравето на хората, участващи в придвижването по пътищата.

Балабанов съобщи, че в страната ни се следи значителен спад на броя на жертвите при ПТП. Въпреки това, че през интервала 2014-2016 година тази наклонност се обърна и транспортната конюнктура се усложни, в последните две години, ние намалихме броя на починалите с 10%. Това е една устойчива наклонност. През 2018 година България реализира 21% понижаване на жертвите спрямо 2010 година Това е приблизително равнище в Европейски Съюз “, разяснява зам.-министърът.

Балабанов регистрира, че се усилва броят на хванатите водачи, които ръководят в нетрезво положение. По думите му се поставят ограничения и в тази тенденция. „ Глобите са повишени фрапантно “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР