Благодаря на всички, които гласуваха за нас!Благодарна съм на коалиционните

...
Благодаря на всички, които гласуваха за нас!Благодарна съм на коалиционните
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Знаехме, че „промяна“ е станала мръсна дума заради група сглобкаджии и шмекери


" Благодаря на всички, които гласоподаваха за нас!

Благодарна съм на съдружните сътрудници и на хората, които макар разнопосочния напън, на който бяха изложени, ми се довериха персонално, като се кандидатираха от името на новата коалиция „ Солидарна България “! Така поеха по пътеката на риска, вместо по авансово разстлано алено чердже. Сърдечно благодаря на транспортните служащи, които бяха всекидневно, от заран до вечер измежду жителите на 25 МИР и разпространяваха нашите общи дела изцяло безкористно!

Според публично оповестените данни на ЦИК, коалиция „ Солидарна България “, на която съм ръководител, е получила доверието на 31 472 гласоподаватели ".

Това написа в профила си във фейсбук Ваня Григорова в първи коментар на изборните резултати от неделя.

" Макар времето да беше извънредно малко - едвам месец и половина от оповестяването до изборния ден, за мен резултатите са разочароващи, доста под предстоящите.

Очаквахме, че изборите ще преминат при ниска интензивност, когато твърдите партийни ядра тежат неимоверно доста. И все пак взехме решение да потърсим обичайно непредставените и трайно разочарованите, да опитаме да ги върнем към политическия развой.

Знаехме, че „ смяна “ е станала мръсна дума поради група сглобкаджии и шмекери, само че не чакахме, че толкоз доста хора ще потърсят успокоение в статуквото. „ Уродлив ред, само че въпреки всичко някакъв ред “ – очевидно това е логиката, по която се водят стотици хиляди гласоподаватели.

Наясно бяхме, че от ден на ден българи живеят с чувството „ Няма страна! “. Не чакахме, че ще си потърсят държавността в митове и приказки за минало великолепие, не в сегашното.

Искахме диалог с хората по съществени проблеми на всекидневието им като да вземем за пример либерализацията на енергийния пазар и отражението й върху цената на тока. Но явно повече хора са предпочели някой да им приказва за „ Воини на светлината “. Опитахме, доколкото е допустимо, да водим диалози очи в очи, не знаехме, че има такава жадност за ТикТок „ политическа “ връзка.

Няколко извода и за обстановката вляво.

Още през март на конгрес в НДК предизвестих, че уроците от сполучливото явяване на изборите в София наподобява са забравени. Припомних и печелившата формула: прагматични хрумвания в интерес на работещите хора; необятна коалиция; мощни кандидати; гражданска подкрепа; присъединяване и на представители на трудещите се в листите, само че не в ъгъла за брошка, а като ПЪЛНОЦЕННИ ПАРТНЬОРИ. Предупредих, че има заплаха да се явим на парламентарните и европейските избори разединени. За страдание, никой от останалите водачи в ляво не поде тематиката. А някои „ опитни политици “, както ги назовавам прекомерно въздържано, привидяха в положителните резултати в София късмет да се върнат „ в играта “, като изгреят още веднъж на сцената.

Попитах ги обществено – „ Жива ли е вярата, която дадохме с нашата акция, има ли я още силата? “. За страдание, опитът ми да я съживя в такава обстановка се оказа несполучлив.

По време на акцията не нападнах някоя от другите организации вляво, въпреки от самото начало да бях обект на „ другарски “ огън. Имах зачислени и лични „ разобличители “. Като виждам резултатите на всички, не виждам какво са спечелили от това. Разбира се, и аз понесох вреди. Не имах вяра, че всекидневните клюки ще имат чак подобен резултат, до момента в който не го усетих на гърба си.

Щях да се веселя, в случай че в Народно събрание бяха попаднали три леви групи, други са щастливи, че остават само показани. Това е тяхната визия и фикс концепция за лявото – даже и то да стигне тежестта на грахово зърно.

Пред всички стои въпросът какво да се прави. Единият вероятен отговор е да се нагаждаме към средата такава, каквато е. Лично аз това не го умея ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР