Благодаря на хората, които вчера ни послушаха и си останаха

...
Благодаря на хората, които вчера ни послушаха и си останаха
Коментари Харесай

Д-р Ангелов: Дали ще издържим, зависи от нас като общество

Благодаря на хората, които през вчерашния ден ни послушаха и си останаха у дома. Това съобщи в ефира на bTV шефът на Александровска болница проф. доктор Костадин Ангелов. Ние живеем с едни и същи проблеми, ние сме естествени хора. Въпросът е да издържим оптимално дълго време, прикани медикът.
Аз персонално се уплаших, когато започнах да виждам всички тези хора по улиците, тъй като за нас това е обвързвано с дефицит на кревати, дефицит на личен състав, разяснява шефът на болничното заведение.
Това, което се случва в незабавния център, това, което се случва в реанимациите - това е нечовешка картина, сподели доктор Ангелов. Не желая да взимаме решение кой да живее и кой да почине. Ако цената е да спасим даже един човешки живот, ние сме изпълнили нашия лекарски дълг, безапелационен е шефът на болничното заведение.
При нас нямаме към момента стадий на задъхване, само че хората, които са в лечебните заведения, имат подготвеност за него, разясни проф. Ангелов. 
Дали ще издържим, зависи от нас какъв брой сме мощни като общество, като хора. Нашият дълг е да понижим вредата от бедствието. Думите би трябвало да бъдат назовавани такива, каквито са в реалност. Не може да приказваме за разхлабване на ограничения тогава, когато има заплаха да загинат доста хора, разясни още проф. Костадин Ангелов.
Още от думите на шефа на Александровска болница, четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР