Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ми е

...
Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ми е
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Ще поразя Джошуа като коронавирус

Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ми е оказал помощ в доста рискови обстановки

Кубрат Пулев означи през вчерашния ден своя 39-и рожден ден. Най-успешният ни боксьор при експертите приказва пред „ Тема Спорт “ за равносметката, която си прави, отминаващото изключително състояние и идния мач с Антъни Джошуа.

Здравей, по какъв начин се чувстваш, по какъв начин се чества рожден ден в изключителна конюнктура?
- Здравей, супер съм. Чувствам се съвършено. Няма да бъде кой знае какво празнуване, добродушно, със фамилията. Важно е да има усмивки и въодушевление. Сега е изключително състояние, различен път ще е нещо друго, в никакъв случай не може да е идеално. Човек постоянно би трябвало да е удовлетворен на това, което има. Затова съм същински благополучен и споделям, че хората не осъзнаваме, че сме в Рая. Когато не оценяваш нищо, си в Ада, а когато оценяваш всичко, ти в действителност си в Рая. Животът е хубав, всичко е неповторимо.

Говориш оптимистично и положително, само че преди два месеца звучеше много по-песимистично. Защо?
- Аз съм бил черноглед, само че и тогава, и в този момент считам, че в действителност се намираме в Рая. Хората би трябвало да правят оценка това, което имат. Като стане неприятно, си споделят – „ добре си бяхме “. Утре ще споделят „ добре бяхме в карантината, по какъв начин си почивахме “. Това значи, че хората постоянно първо гледат с носталгия и изпускат момента. Всеки би трябвало да се любува на всеки един момент и да го прави оценка. Това демонстрира, че ние в действителност не оценяваме момента. Като мине карантината, ще съжаляват и ще си споделят „ по какъв начин си гледахме филми, играехме си табла и ни беше супер. Сега би трябвало да се бъхтим и да работим. По-хубаво да се върнем към карантината “. Това значи, че не правят оценка нищо.

Зае много кардинална позиция при започване на карантината и прикани водещите хора в страната да се обединят. Те не го направиха. Защо съгласно теб?
- Трябва да сме реалисти и почтени, не може единствено да хокаме. Видях, че от едната страна имаше проблясъци и предпочитание за обединяване. Но може би не съумяха, тъй като не гонят една и съща цел. А точно – положителното и богатството на българския народ. Когато изхождат от тази цел, ще се обединят и ще бъдат дружно. Дотогава всеки ще си дърпа към своя интерес. Просто пазят разнообразни ползи, това е. За да се обединят, би трябвало да мислят за богатството на народа. Тогава хората ще схванат, че те мислят за тях.

Малко като репликата – не е значимо на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле?
- По-скоро е другата, че не ни би трябвало на нас зложелател, ние сме си задоволителни. Това е истината.

Какво се случва с мача с Джошуа? Пред BoxingScene сподели, че си подготвен да го нокаутираш и никой не те е търсил, с цел да ти направи оферта да се отдръпнеш за мач сред него и Фюри…
- Казах, че желая този мач и имаме контракт, за който се водиха договаряния два месеца. Стигнахме до общо утвърждение и мачът е явен на 100 %. Въпросът е моментното състояние да отмине в най-скоро време и да се насрочи дата за дуела. Аз съм в очакване.

Защо съгласно теб Еди Хърн непрекъснато приказва за мач с Фюри? Опит да се отдръпнеш или някаква психическа игра?
- Такъв им е ползата. Те нямат интерес да играят с мен, тъй като аз съм също толкоз рисков, колкото и Фюри. С тази разлика, че с Фюри ще генерират в пъти повече милиони, над 100 милиона несъмнено. Докато с мен парите са по-малко. Това е истината. Те се тормозят, че може да загуби за доста по-малко пари.

Рискът не е оневинен?
- Не, той е оневинен, само че в случай че може да рискува за доста повече пари, е по-добре. Същият риск, само че за повече пари е по-хубаво. Самият факт, че не желаеха да се бием на друго място и сложиха един тип ултиматум – или Лондон, или няма мач, значи, че се тормозят. Ако някой ми изясни друга логика…

Има ли прогрес в тази посока? Нещо ново от Еди Хърн за локация и дата?
- Продължаваме да преговаряме за тези неща. С оглед на обстановката, защото там английският боксов съюз се нуждае от в допълнение време, с цел да разреши провеждането на мачове, може и да променим дестинацията. Може да е в друга страна. Преговорите със Саудитска Арабия не са изключени, този вид стои и договарянията с тях не престават. На мен не ми се вижда действителна датата 25 юли. Не желая да споделям нещо, с цел да не ме обвинят отново, само че не ми се коства действителна. Готов съм и за тази дата, подкрепям форма всеки ден.

Предложи им и пред празни трибуни. Съществува ли тази алтернатива?
- Предложих им и считам, че е действително. Това би генерирало не по-малки финанси, тъй като ще се излъчва в целия свят. Не виждам проблем. Четох, че Джошуа вижда през мен. Много се веселя за това. От високо най-лесно се пада. Колкото по-отвисоко гледаш, толкоз по-зле. Едно е да паднеш от първия етаж, друго е от 20-ия. Радвам се, че вижда през мен. Така ще стана едно невидимо и непреодолимо затруднение за него.

Ще се превърнеш в ковид за Антъни Джошуа, в случай че може да създадем такава метафора?
- Да, тъкмо по този начин. Много добре казано. Ще го поразя като ковид.

Звучи ли ти 39 като възраст за теб?
- Звучи ми супер, като излизане от пубертета. На път да узрее.

Ако спечелиш купата, ще станеш най-опитният боксьор, спечелил купата за първи път…
- Да, ужасно е. Ще бъде супер и ще се веселя доста. Минах през доста трудности, драми, травми, през много. Радвам се, че устоях на всичко това. Да не приказвам като международен първенец, само че мисля, че това са доста положителни години и се усещам неповторимо. Готов съм за тези трофеи.

Ако би трябвало да направиш къса равносметка, удовлетворен ли си от всичко, през което мина дотук?
- Да, удовлетворен съм. Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ме е разминал от какви ли не нелепости. Винаги съм имал шанс, тъй като можеше и да нямам. Имало е доста рискови обстановки, в които съм имал шанс, гледайки обратно във времето. Радвам се и благодаря на Господ. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР