Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската

...
Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската
Коментари Харесай

Гешев с първи коментар след атентата: Благодаря на всички, които ни подкрепиха!

„ Благодаря на основните прокурори на всички страни, които поддържаха българската прокуратура. Адмирации към всички сътрудници, магистрати от цялата страна, които в днешния ден демонстрираха единение и опазиха независимостта на правосъдната власт! ", написа основният прокурор Иван Гешев в " Туитър " в първи обществен коментар след опита за нападение против него през вчерашния ден.

Освен реакцията от Европейска комисия, на интернационално равнище с позиция излезе и шефът на Европрокуратурата Лаура Кьовеши. " Осъждам по най-категоричен метод нападението против основния прокурор на Република България и поисквам на господин Гешев и фамилията му да се възстановят от този травматичен случай ", показва Кьовеши.

" В Европейския съюз нарушителите, които се осмеляват да атакуван който и да е член на правосъдната власт, би трябвало да се смятат за извънредно рискови, а битката с тях да се води з изключителна увереност. Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще подхващат всички нужни ограничения за отбрана на върховенството на закона и независимостта на правосъдната система в България и няма да щадят старания, до момента в който не се хвърли цялостна светлина върху случилото се, кой е виновен и по какъв начин се е стигнало дотук ", споделя още европейският основен прокурор в позицията си.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР