„Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте страхотно световно първенство. Благодарности и

...
„Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте страхотно световно първенство. Благодарности и
Коментари Харесай

Президентът на световното гребане: Благодаря, България, организирахте страхотно първенство!

„ Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте ужасно международно състезание. Благодарности и от името на ФИСА, и от името на спортистите и треньорите за гостоприемството и грижите, които положихте за тях, с цел да се усещат прелестно и да покажат своите благоприятни условия в надпреварата.
Искам да поздравя всяко звено и всеки човек, обвързван с организацията на това вълнуващо международно състезание. Благодаря на страната, на министъра на спорта Красен Кралев, на община Пловдив, на кмета на града Иван Тотев, благодаря и на ръководителя на организационния комитет Иван Попов. Благодаря за свършената и отличните условия. Поздравявам всички, полагали старания за организацията на това дълго съревнование. Специални благодарности и към доброволците, без които такова огромно състезание не може да се организира. Надявам се, че всички се забавляваха в Пловдив и дадоха най-хубавото от себе си. Благодаря още един път, България! “ Това съобщи президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан по време на формалното закриване на международното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив.

Жан-Кристоф Ролан връчи почетни медали на ФИСА за огромен принос в развиването на гребането на министъра на младежта и спорта на България Красен Кралев, кмета на Пловдив Иван Тотев и ръководителя на организационния комитет на международното състезание Иван Попов.

В последния ден на шампионата в Пловдив бяха разпределени 8 комплекта медали.

Четири народи извоюваха по 3 златни медала в Пловдив – Италия, Съединени американски щати, Германия и Франция. Първото място в генералното класиране окупираха гребците от Апенините, които сграбчиха и най-вече сребърни оценки – 4, а имат и един бронзов орден. Американците се окичиха 3 пъти със сребро и 4 пъти с бронз, което им отреди и първото място по количество медали – общо 10.

България пък записа най-хубавото си класиране на международното състезание по гребане в последния ден. Новосформираната двойка скул при мъжете – Кристиан Василев и Борис Йотов се подреди на 12-о място в крайното класиране на дисциплината, откакто финишира на 6-ата позиция във край Б. С предстявянето си на шампионата момчетата оставиха очаквания, че имат бъдеще дружно и може да се борят за олимпийски квоти за игрите в Токио през 2020 година Квотите ще се раздават на международното състезание в Отенхайм (Австрия) през август идната година, като визи ще получат първите 11 дуета при двойките скул. Преди да бъдат събрани в една лодка, Кристиан и Борис се състезаваха на скиф.

В дисциплината с българско присъединяване – двойка скул мъже, победи дуетът на Франция, а след него финишираха тимовете на Швейцария и Нова Зеландия. При дамите в същата дисциплинираност над всички бяха латвийките, следвани от Нова Зеландия и Съединени американски щати.

Германия победи в най-атрактивната дисциплинираност – осморка с кърмчия при мъжете. Немската лодка остави зад себе си Австралия и Англия. При женските осморки златото завоюва Съединени американски щати, изпреварвайки Канада и Австралия.  Норвегия се подреди измежду призьорите на международното състезание в последния. Състезателите на Скандинавската страна извоюваха първите си медали в Пловдив - 2 златни. Норвежците победиха в мъжкия скиф с победа на Киетил Борх и при парагребците на скиф дами, където победи Бригит Скарстейн.

На скиф при дамите №1 стана Санита Пуспуре (Ирландия). В мъжкия скиф при парагребците завоюва Ерик Хори (Австралия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР