Благодарствено писмо до ръководството на МБАЛ-Пазарджик изпрати Райна Зайкова от

...
Благодарствено писмо до ръководството на МБАЛ-Пазарджик изпрати Райна Зайкова от
Коментари Харесай

Райна Зайкова написа горещо благодарствено писмо на пазарджи...

Благодарствено писмо до управлението на МБАЛ-Пазарджик изпрати Райна Зайкова от Пловдив. С него тя желае да изкаже своите благодарности към началника на Инфекциозно поделение доктор Мария Пишмишева и екипа й за положените грижи за нейния татко Христо Зайков, който е бил техен пациент.
„ В деня на лекаря, апелирам да приемете нашето благодарствено писмо към ръководителя на Инфекциозна клиника доктор Мария Пишмишева и лекарите от екипа й за неуморните старания в битката им с Ковид -19. В лицето на доктор Пишмишева и младите лекари от отделението Вие имате същинско благосъстояние.
Кое прави един доктор добър?
Многото познания гаранция ли са, че ще си добър доктор? Или с изключение на познания би трябвало да имаш и положително и състрадателно сърце, тъй като с изключение на тялото би трябвало да излекуваш и душата на пациента, който си приел като ранена и уплашена птица.Трябва ли лекарят да работи в огромен град и огромна болница и това да е гаранция, че е добър доктор?
А можете ли да си визиите човек, който живее в огромен град, с доста и съвременни лечебни заведения, да избра да закара собствен непосредствен за незабавно лекуване в дребен град, в дребна болница? Не можете. Аз пък мога. Защото го направих! Закарахме баща в Пазарджик! „, написа в писмото си Райна Зайкова. Тя изяснява, че е доверила живота на своя татко на лекарите от Инфекциозно поделение на МБАЛ-Пазарджик след несполучливо лекуване в огромна и съвременна болница в Пловдив.
„ Срещнах доктор Пишмишева при започване на годината, около работата си. Бях мощно впечатлена от затрогващото начинание на лекарите в Инфекциозното поделение -да четат стихове за обич и вяра на пациентите си, заболели от Ковид.
В това поделение видях и библиотека с книги за пациентите, видях и цветя, доста цветя, а там където има цветя-има живот и обич. Сега съм признателна до живот, че се доверих на доктор Пишмишева, признателна съм за всяко незабавно и вярно взето решение от нея, признателна съм за напъните да върнат баща при нас-децата и внуците му. Благодарна съм и на екипа от млади лекари. Като доктор Станислав Коцев, едвам на 28, специализант в клиниката, доктор с доста познания и с огромно сърце, с отношение към пациентите и към разтревожените близки. И това отношение не е останало незабелязано-д-р Пишмишева получи предходната година национално отличие от БЛС поради битката си с Ковид- 19. А доктор Коцев се оказа младата здравна вяра на България с отличие “Ти си нашето бъдеще “. Е по какъв начин да не се довериш на такива лекари? “, споделя още Райна Зайкова. Тя дефинира доктор Мария Пишмишева като доктор от международна големина. И пожелава България да успее да задържи младата си вяра доктор Станислав Коцев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР