Благодарностите, извиненията и молбите на премиера Борисов на срещата с

...
Благодарностите, извиненията и молбите на премиера Борисов на срещата с
Коментари Харесай

Трайков: България е надплатила милиарди на Газпром“, зависи от нас да си ги поискаме

Благодарностите, извиненията и молбите на премиера Борисов на срещата с Путин ми се костват ужасно неуместни.
„ За „ Белене “ признателни и щастливи би трябвало да са от съветския строител, който ще получи доходи от още милиарди. За " Южен поток ", в случай че някой би трябвало да се извинява, това е съветският президент, който със личната си уста изрече думите „ Прекратяваме Южен поток “. Причината беше, несъмнено, това, че България в последна сметка прояви здрав разсъдък и не посмя да продължи да нарушава европейските правила на свободния пазар, за което беше почнала наказателна процедура против нея “.

" Поведението, което от българска страна виждахме и виждаме по тези планове не е на един равнопоставен сътрудник, който търси интереса си и приема изискванията, единствено в случай че те дават отговор на него "

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ някогашният министър на стопанската система и туризма Трайчо Трайков, съгласно който пренебрежителните мнения в съветските медии са получени „ ненапълно предстоящо “.

„ Нали в действителност задачата на продавача е да продаде на купувача. Нямаше възможност България да остане без доставки на съветски газ. Що се отнася до преноса, там всичко е въпрос на стопанска система и пазарни връзки. Руските сътрудници се опитваха по подобен метод да слагат нещата, че България да има доста съмнителна икономическа изгода, а по-скоро - да има загуба. Газпром преговаряше поотделно с всяка страна по трасето на Южен поток, криеше се какво се договаря с останалите, поотделно се извиваха ръцете. На всичкото от горната страна се искаше страните, през които минават газопровода, да поемат негативите от неспазването на европейските правила “.

Трайков е безапелационен, че му „ се повръща “ от изявленията, че сме дребна страна, която моли огромната за амнистия:

“Ние сме страната, която е дала на Русия и вяра, и писменост, в случай че щете – и държавност. Хайде малко повече самочувствие! Дори в стопански проект не сме дребни. Ние сме част -  не „ сътрудник на “, а „ част от “ -  най-мощния стопански блок в Света – Европейски Съюз. Ако използваме лостовете, които ни дава това участие, резултатите може да се удивително положителни за тези, които желаят да ги реализиран “.

Вчера украинската газова компания е спечелила арбитраж против Газпром и в следствие от компанията са решили да раздадат по един милион награда на всеки, съдействал за това, показа Трайков

„ В България евентуално тези хора щяха да бъдат оповестени за русофоби и уволнени от компанията. 

Европейската комисия, дирекцията за конкурентоспособност, установи, че в продължение на години България е надплатила милиарди долари или евро на „ Газпром “. Зависи от нас да си ги желаяме ", приключи Трайков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР