Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40. Виждаме какво

...
Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40. Виждаме какво
Коментари Харесай

КРИБ: Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40

„ Благодарни сме, че парламентарните комисии уточниха мярката 60/40. Виждаме какво се случваше пред бюрата по труда. Ежедневно там се записваха към 4000 души. Преди 2 дни дори се бяха записали 6000. Всъщност това беше едно от предложениеята, които направихме във връзка с мярката. Сигурни сме, че тя ще проработи. Очакваме и дребните предприятия да могат да се възползват “. Това съобщи в ефира на Нова телевизия изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов, визирайки решението  на депутатите от правната комисия, съгласно което държавата ще заплати и обществените осигуровки на служащите във компаниите, утвърдени по схемата 60/40. 

По думите му, мярката 60/40 е единствено едно от предложенията на работодателите, които бяха признати.

„ Имаме и други, които са не по-малко значими. Това е премахването на „ парадайса на длъжника “. Тоест, частноправните субекти да не заплащат един на различен, което значи „ домино “ - внезапно повишаване на междуфирмената задлъжнялост и оттова всеобщи банкрути. Това беше голяма опасност за стопанската система. Да се върнем в годините, когато междуфирмената задлъжнялост беше няколко пъти по-голяма, в сравнение с Брутният вътрешен продукт, значи рецесия. Третото предложение беше обвързвано с отпушването на бранш „ строителство “.  До момента оборотът беше спрян, което значи, че строителите не могат да работят. Тази мярка също беше призната “, изясни шефът на КРИБ.

На въпрос има ли какво още да се прави във връзка с спасяването на бизнеса, той съобщи, че Антикризисният стопански съвет съществува като орган, само че би трябвало да бъде „ облечен “ със съответните компетенции и да стартира да работи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР