Благодарение на заплахата от страна на ГЕРБ и ДПС, че

...
Благодарение на заплахата от страна на ГЕРБ и ДПС, че
Коментари Харесай

Пеевски след срещата за руския петрол: „Лукойл“ ще плати над 500 млн. лв. данъци

Благодарение на опасността от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че след седмица завършва дерогацията за съветския нефт (изключението за България от възбраната за страните от Европейски Съюз да се внася нефт от Русия) „ Лукойл “ ще внесе 500 млн. лева налози, които са отказвали до момента да пратят. Това стана ясно от изказване на зам.-председателя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща в Народното събрание по тематиката.

„ Вече години имаме дерогация. Поевтиня ли ви нафтата, поевтиня ли ви бензинът “, сподели ръководителят на партията Бойко Борисов

Срещата беше поискана  от ГЕРБ и Движение за права и свободи, в нея участваха и представители на ПП-ДБ, както и министър председателят Николай Денков. Онлайн се е присъединил и финансовият министър Асен Василев.

„ Уверението от премиера е, че тези налози ще бъдат импортирани. Ако това не се случи, ще си внесем плана за седемте дни и ще отнемем дерогацията на „ Лукойл “. Нека „ Лукойл “ да ни чуят ясно в това, да не мислят, че няма да си заплащат налозите в България “, съобщи Пеевски.

От компанията показват, че предлаганият 30-дневен период за промяна на източника на суровина е недействителен за осъществяване

Той разгласи още, че Движение за права и свободи ще внесе предложение за законови промени, с които под ръководството на Държавния запас ще преминат базите за предпазване на горива на „ Лукойл “. Целта била да се приключи монопола върху тези бази.

Пеевски заяви още, че петък ще има изключително съвещание на Народното събрание, с цел да се прегласуват измененията в Закона за енергетиката, на които президентът Румен Радев наложи несъгласие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР