Благодарение на високото потребление на енергия, емисиите на въглероден диоксид

...
Благодарение на високото потребление на енергия, емисиите на въглероден диоксид
Коментари Харесай

МАЕ: Необходими са спешни решения за чиста енергия заради рекордните нива на въглеродни емисии


Благодарение на високото ползване на сила, излъчванията на въглероден диоксид (CO2) в международен мащаб са се нараснали с 1,7%, достигайки нов връх през предходната година. Това демонстрират данни на Международната организация по енергетика (МАЕ). Според отчет на организацията, нездравословните излъчвания, отделяни в природата през 2018 година, са 33 милиона тона CO2, осведоми www.world-nuclear-news.org.

„ Свидетели сме на извънредно повишаване на търсенето на електрическа енергия през годината, което се усилва с най-бързите си темпове през последното десетилетие “, споделя доктор Фатих Байрол, изпълнителен шеф на Агенцията. По думите му, макар растежа на възобновимите енергийни източници, световните излъчвания към момента нарастват, което демонстрира, че са нужни незабавни дейности на всички фронтове - създаване на решения за чиста сила, ограничение на излъчванията, възстановяване на успеваемостта и стимулиране на вложения и нововъведения.

Според отчета, потреблението на сила се е нараснало съвсем два пъти по отношение на междинния ритъм на напредък от 2010 година насам. Причините - мощната световна стопанска система и по-високите потребности от отопление и изстудяване в някои елементи на света.

Атомната сила генерира 2724 тераватчаса бруто предходната година, което е с 3,3% повече по отношение на миналата. Тя съставлява 10% от световното произвеждане на електрическа енергия, при 17% през 2000 година, демонстрират данните на МАЕ. Половината от производството е с помощта на нови АЕЦ, влезнали в употреба в Китай. Рестартирането на четири атомни електроцентрали за първи път след повредата във Фукушима в Япония и по-високата продуктивност във Франция прибавят 38 тераватчаса. Производството в Швейцария, Тайван, Пакистан и Швеция също се е нараснало.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР