Благодарение на усилията на хиляди горски служители, Китай постигна огромен

...
Благодарение на усилията на хиляди горски служители, Китай постигна огромен
Коментари Харесай

НАСА: Китай и Индия са световни лидери в залесяването

Благодарение на напъните на хиляди горски чиновници, Китай реализира голям прогрес във възобновяване на горите през миналите няколко десетилетия, като способства доста за световните дейности в битката с ерозията на почвата, замърсяването на въздуха и климатичните промени, съобщи bulgarian.cri.cn.

Ново проучване, в което са употребявани данни от спътниците на НАСА демонстрира, че Китай и Индия са водачи в залесяването. Според изследването, резултатите се дължат основно на амбициозните стратегии по залесяване на Китай и интензивното селско стопанство в двете страни. Изследването бе оповестено на 11 февруари в журнала „ Nature Sustainability ".

Учените са открили, че световните зелени зони са се нараснали с 5% от началото на 2000 г, повърхност равняваща се на тропическите гори на Амазония взети дружно. Поне 25% от тези резултатите се дължат на Китай.

Страната си е сложила за цел да усили горската завивка на 23% до 2020 г и 26% до 2035 година За да реализира тези цели, Китай предприе серия от ограничения като наново залесяване на планински региони, основаване на предпазени зони и естествени резервати. За миналите 3 години, близо 45 милиона хектара държавни горски стопанства бяха предпазени, а сечта в естествените гори беше прецизно неразрешена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР