Благодарение на Продължаваме промяната - Демократична България ще имаме служебен

...
Благодарение на Продължаваме промяната - Демократична България ще имаме служебен
Коментари Харесай

Костадинов: ПП-ДБ са жадни за власт и за пореден път паднаха в капана на ГЕРБ

Благодарение на " Продължаваме промяната - Демократична България " ще имаме длъжностен кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те работят извънредно добре в синхрон.

 

Това сподели водачът на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов пред публицисти.

 

По думите му това, което сега се случва, е, че ПП-ДБ се пробват да дадат успеха на ГЕРБ, нещо, което ние, от " Възраждане ", не утвърждаваме. Предложението за вероятен претендент за министър-председател беше на ПП-ДБ, измененията в Конституцията, които бяха направени, са също по тяхно гледище, уточни Костадинов и добави, че концепцията да се включи ръководителят на Сметната палата също е била тяхна.

 

Президентът в никакъв случай не съветва състава на служебното държавно управление с партиите, уточни Костадинов. Той добави, че в Конституцията не е записано никакво присъединяване на парламентарните партии в този развой, а е само и единствено в компетенциите на президента. На въпрос дали ще останат настоящите министри сега и в служебния кабинет, Костадинов отговори, че по-скоро не, предава Българска телеграфна агенция.

 

Лидерът на " Възраждане " счита, че ПП-ДБ са извънредно " жадни за власт " и за следващ път са паднали в клопката на ГЕРБ. " ПП-ДБ вършат коалиция с ГЕРБ, виждат, че това води до злополука за тях и по-късно още веднъж им се молят ", сподели Костадинов. Според него най-хубавото решение е ПП-ДБ да не вземат участие в идните парламентарни избори.

 

Костадинов съобщи, че всичките претенденти за служебни министър председатели са партийни фигури. " Хората, които се назначават като служебни министър-председатели, са планувани от законодателите още преди 33 години, когато е призната сегашната конституция на България с всичките й ремонти по-късно. Те са планувани като надпартийни фигури, които могат да уталожат напрежението и даже и да имат политически колорит в назначението, той да бъде оптимално дистанциран от изборния развой ", счита Костадинов.

 

Лидерът на " Възраждане " уточни, че Димитър Главчев също е партийна фигура. Той е бил шест или седем мандата народен представител на ГЕРБ, както и ръководител на Народното събрание още веднъж от ГЕРБ, сподели Костадинов. Винаги има политически фигури в служебните държавни управления, разяснява още националният представител.

 

Той уточни, че с помощта на ПП-ДБ, ГЕРБ в този момент имат извънредно огромно преимущество - те ще провеждат изборите.

 

Костадинов счита, че " Продължаваме Промяната " са изправени пред доста сериозен проблем. Идват европейски избори, на които, в случай че те се явят дружно с " Демократична България ", са застрашени от анихилация. Причината, която водачът на " Възраждане " посочи, е, че " Демократична България " могат да създадат доста бързо организация за преференциално гласоподаване и поради очертаващите се два мандата на ПП-ДБ на тези избори е прекомерно евентуално и двама мандата да са на " Демократична България ", а не на " Продължаваме Промяната ", уточни Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР