Благодарение на по-голямата осведоменост за психичното ни здраве през последните

...
Благодарение на по-голямата осведоменост за психичното ни здраве през последните
Коментари Харесай

Какво представлява нелинейният работен ден

Благодарение на по-голямата информираност за психологичното ни здраве през последните години, по-лесно виждаме проблеми като тревога, меланхолия и прегряване (така нареченият burnout). В огромна степен за тях е отговорно натоварването в работата.
 Кофеин, алкохол, кортизол, медитация и по какъв начин да подобрим съня си, в случай че се разсънваме през нощта
Как да спим по-добре

Какво да вършим, в случай че се будим измежду нощ

Ново изследване обаче демонстрира, че не е нужно да спрем изцяло да работим, с цел да можем да поддържаме обикновено психологично здраве. Достатъчно е просто да създадем работното си време " нелинейно ".

Изследване на приложение за медитация, кръстено Brain Health Report, демонстрира, че индикатори като памет, фокусиране, сън, работливост, творчество, са по-високи при хора, които леко са изменили обичайния работен темп от 9 сутринта до 5 следобяд.
 Снимка 588551

" Отново имате регулярни интервали, през които работите, само че те не се вписват в обичайното " от 9 до 5 " с отмора за обяд ", разяснява Надя Кументар, доктор-натуропат. В нелинейния си работен ден се съобразяваме с интервалите, когато сме продуктивни.

Това значи, че в случай че заран сме по-продуктивни, можем да стартираме работа от много по-рано и да прекъсваме за къси почивки всякога, когато имаме потребност. Когато се принуждаваме работим отвън естествения си темп, следствията за психологичното ни здраве са неизбежни.
 Снимка 607753

Изследването на демонстрира, че с по-добър сън, памет и работливост могат да се гордеят хората, които редуват ментални и физически почивки с работа, които на избран интервал излизат за къса разходка, беседват с сътрудниците си и медитират.

" Дайте отмора на очите си и направете някакво физическо упражнение. Най-добре то да е на пресен въздух. И не забравяйте разтягането ", споделя доктор Кументар пред.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР