Благодарение на добре обмислените дизанейрски и инженерни програми новото поколение

...
Благодарение на добре обмислените дизанейрски и инженерни програми новото поколение
Коментари Харесай

Най-силният, най-безопасният и най-динамичният CR-V

Благодарение на добре премислените дизанейрски и инженерни стратегии новото потомство на Honda CR-V се отличава с най-здравото и най-усъвършенстваното шаси в историята на модела. Благодарение на новата структура е получена нискоинерционна и извънредно устойчива платформа, направена от модерни олекотени висококачествени материали.

CR-V е настроено освен съгласно европейските стандарти, само че и да очарова водачите с впечатляващи индикатори, които могат да бъдат усетени даже и при доста високи скорости.

Системата Real Time AWD предлага още по-добра непоклатимост при завой и подкрепя автомобила при нанагорнище на наклони, до момента в който новите окачване и кормилна система обезпечават водещо в класа динамично ръководство и лидерска позиция за Honda във връзка с дейната и пасивната сигурност.

Съвременни индустриални процеси

За първи път за шасито на CR-V е употребена високоякостна горещо валцована стомана от ново потомство, като от нея са направени 9% от шасито на модела, а резултатът е спомагателна издръжливост в най-застрашените при удар зони и понижена като цяло маса на автомобила.



При производството на модела е употребена композиция от високоякостни стомани, ковани под налягане надлежно от 780 MPa, 980 MPa и 1500 MPa, тя съставлява 36% от новия CR-V по отношение на 10% при предходното потомство. Благодарение на това здравината на автомобила е нарастнала с 35%, а устойчивостта против извъртане – 25%.

Процесът на асемблиране също е новаторски и неконвенционален, като първо е съединена цялата вътрешна рама, а по-късно външната

Подобрени динамичност и комфорт

По-ниските плещи на предното окачване вид MacPherson обезпечават високо равнище на странична резистентност при линейно ръководство, до момента в който новото задно многоточково окачване обезпечава геометрична непоклатимост за по-предсказуемо ръководство при висока скорост и върхов комфорт на возията.

Кормиланата система е с двоен пиньон с електрически усилвател и изменчиво отношение, особено настроено за европейските консуматори, тъй че кормилото на CR-V ще дава извънредно добра противоположна връзка, съчетана с леко и тъкмо ръководство.

Agile Handling Assist (AHA) и Real Time AWD

За първи път CR-V е обзаведен със системата Honda Agile Handling Assist (AHA). Електронната стабилизираща система е особено настроена за европейските пътни условия и присъщия за водачите от Стария свят жанр на ръководство. При нужда тя се намесва дискретно и способства за по-плавно и по-предсказуемо държание на автомобила, при промяна на пътни ленти и при нахлуване в кръгови както при висока, по този начин и при ниска скорост.



Водещо равнище на сигурност в класа

Както при всички коли Honda новата платформа на CR-V включва конструкция на каросерията от ново потомство (ACE™ – Advanced Compatibility Engineering). Тя всмуква силата при преден удар посредством цяла мрежа от свързани между тях защитни кафези. Както постоянно в Honda са помислили тази структура да защищава освен автомобила самичък по себе си, само че и понижава вероятността от възможни вреди по другите коли, участници в ПТП.

Системата за пасивна сигурност ACE™ е допълнена от набор от умни асистенти, обединени под името Honda Sensing®, като тази патентована технология е налична още от базовите равнища на съоръжение. Тя включва помощник за съблюдаване на пътната лента, адаптивен круиз надзор, сигнализация за преден удар и спирачна система за намаляване на удара.

Доставките на новото потомство на Honda CR-V в Европа се чака да стартират от есента на 2018 година Първоначално моделът ще се предлага с 1.5-литров турбобензинов мотор VTEC TURBO, а от началото на 2019 година гамата ще бъде допълнена и от хибридна версия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР