Благодарение на дарение деца, настанени в центрове за семеен тип,

...
Благодарение на дарение деца, настанени в центрове за семеен тип,
Коментари Харесай

Дарение на уреди за рехабилитация и спорт за деца от центрове за семеен тип

Благодарение на подаяние деца, настанени в центрове за фамилен вид, получават късмет да развият двигателната си просвета и даже да проходят. Организаторите на Виенския бал в София избраха да поддържат 13-те центъра за настаняване от фамилен вид в София, закупувайки уреди за рехабилитация и спорт.

София

28 уреда за рехабилитация и спорт. И стотици " излекувани " ориси. Не единствено на децата, само че и на техните рехабилитатори.

Албена Атанасова, зам.-кмет " Социални действия " - Столична община: Тези уреди могат да разрешат на нашите хора, които работят в центровете да създадат по-добра рехабилитация на тези децата, а децата да се възползват от това,за да могат да придобият по-добри умения, за това да си изправят ръчичката или да могат да проходят... Йорданка Фандъкова, кмет на София: Уредите бяха закупени по предложение на шефовете, които знаят най-добре от какво се нуждаят децата.
Едни имали потребност от тенис маса, други от шведска стена или велосипед. Все уреди, с които децата в обществените центрове да развият двигателната си просвета. На столичната улица " Тумба " 7 в квартал " Филиповци " имали по-специфични потребности...

Мария Нейкова, ръководител на " Виенски клуб ": В този дом казуса беше малко по-различен, поради децата с церебрална парализа, тъй като тук децата не могат да се физически дейни, само че имат потребност от уреди, които да ги раздвижат. И такава се оказа тази позиционираща система, която се оказа и предизви кателство, тъй като не се намира на всички места.
От " Виенски клуб България " са решени да продължат поддръжката за 13-те центъра за настаняване от фамилен вид. С тяхното разкриване преди две години Столичната община постави " край " на домовете за деца в София и даде късмет на стотици деца да получат грижа, оптимално близка до фамилната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР