Бизнс конгломератът на Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway е имала

...
Бизнс конгломератът на Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway е имала
Коментари Харесай

Berkshire Hathaway спечели близо 40 млрд. долара от януари до юни

Бизнс конгломератът на Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway е имала чиста облага от 39,8 млрд. долара сред януари и юни тази година. Това е отскок от загубите от 23,4 млрд. долара, които е претърпяла през същия интервал на 2020 година

Освен това, конгломератът със седалище в Омаха (Небраска) разгласи в края на предходната седмица оперативна облага от 13,7 милиарда $ за първата половина на тази година (с 20% повече на годишна база) и общ оборот от 133,7 милиарда долара (с 13% повече), предава . 

Berkshire Hathaway подобри резултатите си с помощта на последователното възобновяване на многочислените си бизнеси, вариращи от обезпечаване през енергетика до инфраструктура, както и огромните си вложения на фондовия пазар, макар че компанията продължи да акцентира несигурността, когато регистрира своите данни.

" Пандемията от Covid-19 повлия неподходящо на съвсем всички наши интервенции през 2020 година и изключително през второто тримесечие, макар че резултатите варираха доста. Мащабът на дълготрайните резултати не може да бъде оценен реалистично сега ", се показва в известие на компанията.

През второто тримесечие компанията е имала чиста облага от 28 милиарда $, което е със 7% повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, оперативна облага от 6,6 млрд. (с 21% повече) и оборот от 69,1 млрд. (почти 22% повече).

По данни на компанията, в края на юни нейните вложения са нараснали пазарната си стойност до 307,9 милиарда $ и повечето от тях към момента са съсредоточени в четири компании, регистрирани на борсата: American Express, Apple, Bank of America и Coca-Cola. Сред предприятията, които са набрали най-голяма скорост през последните три месеца, са инфраструктурата за влакове, публичните услуги като електричество, сила и в по -малка степен тези, свързани със бранша на недвижимите парцели.

Между март и юни Berkshire е вложила към 6 млрд. долара в назад изкупуване на своите акции, с които към този момент са натрупали 12,6 млрд. за тази цел от началото на годината. От друга страна, през тримесечието бяха записани такси от 9,8 милиарда, свързани с производителя на промишлени и авиационни елементи Precision Castparts Corp, който той закупи през 2016 година и чийто бизнес е обиден от рецесията в бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР