Бизнесмени от курортен комплекс Слънчев бряг са си обособили частни

...
Бизнесмени от курортен комплекс Слънчев бряг са си обособили частни
Коментари Харесай

Бизнесмени си заградиха плажа в Слънчака

Бизнесмени от курортен комплекс Слънчев бряг са си обособили частни парцели на един от плажовете. Това оповестиха от Върховната административна прокуратура. Обвинителите са се самосезирали по информация в медиите, съгласно която министъра на туризма Николина Ангелкова е показала съответното нарушаване.

От ВАП акцентират, че по отношение на Конституцията и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, всички плажове, морскията бряг и прилежащата му акватория са изключителна държавна благосъстоятелност.

Прокурорите дефинират като незаконосъобразна всяка обстановка, при която в територията на морския плаж са обособени парцели с различен тип благосъстоятелност отвън обществена държавна.

„ Нарушения от рода на упоменатите от министъра на туризма, като се изключи че неодобряват публичноправните условия за правомерност, само че са от естество да обиден права и на обособени жители, и на цялото общество “, пишат от държавното обвиняване.

В случай, че са налице нарушавания, районният министър е особено оправомощен за присъединяване в правосъдни разногласия за такива парцели претрупан от законодателя с методическото управление на ръководството и разпореждането с парцели - държавна благосъстоятелност. Би следвало той да вземе съответните ограничения и да сгнализира до ВАП за подхванатите дейности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР