Бизнесменът Васил Божков заяви в телефонно интервю за бТВ, че

...
Бизнесменът Васил Божков заяви в телефонно интервю за бТВ, че
Коментари Харесай

Божков говорел за хазарта само с Горанов. Министърът отрича. Кой лъже?

Бизнесменът Васил Божков съобщи в телефонно изявление за бТВ, че от години е поддържал връзки по въпросите за хазарта само с министъра на финансите Владислав Горанов. Това звучи сензационно, тъй като когато прокуратурата удари бизнеса на Божков, Горанов съобщи, чу не е знаел нищо. Ако бил знаел, нямало да допусне никакви нарушавания.
Възниква простоват въпрос: На кого от двамата да повярваме. Божков е с повдигнати обвинявания и макар презумпцията за невиновност основният прокурор Иван Гешев го упреква в десетки закононарушения и твърди, че има задоволително доказателства. Божков-Черепа отхвърля. Би трябвало да имаме вяра на Горанов, тъй като КПКОНПИ съобщи, че той законно живее в първокласен апартамент без да заплаща наем, тъй като бил на кръстника му. Освен това Горанов твърди че постоянно споделя единствено истината.

Божков е обвинен и е разумно да се пази. Би могъл да накисва Горанов, тъй като го е гняв, че му разрушиха и присвоиха бизнеса. Но пък Божков е в играта от десетилетия и сигурно познава дебрите на бизнеса у нас още от времето, когато Горанов е берял дини и пъпеши в Долни Дъбник.

Припомняме думи на двамата.

ВАСИЛ БОЖКОВ: „ Може ли финансовият министър да не знае (за признатия от ГЕРБ закон за хазарта). Всичките ми контакти по този закон са били с Владислав Горанов, за което имам доказателства. Не с комисията по
хазарт. Законът не се пояснява, законът се извършва ". Засега Божков няма да афишира доказателствата, щял да ги остави за последващо изявление. Но акцентира, че министърът не му разрешавал да беседва с представители на ДКХ, а всичко ставало персонално.

" Лични контакти, персонални срещи, диалози по телефона, есемеси. Ако е знаел (за разликите в облагането, б.р.) - да си подава оставката, в случай че не е знаел - отново да си я подава. "

На въпрос кадрувал ли е в комисията по
хазарта Божков дава отговор: " В този бизнес съм контактувал само с министъра на финансите. " След това добави, че Горанов го е запознавал персонално с ръководителите на комисията.

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: „ Ако се откри персонална моя виновност или подготвеност по Закона за
хазарта, тази отговорност освен че ще бъде поета, само че тя ще се сведе до различен вид отговорност. Ако знаех не бих го позволил “. Той съобщи изрично, че не е знаел за злоупотребите, които прокуратурата и държавната финансова ревизия откриха при работата на подопечната му Комисия.

Припомняме, че най-големите злоупотреби, съгласно прокуратурата, са точно след 2015 година, когато Горанов става министър на финансите за първи път. След освобождението на Огнемир Митев от директорския пост през януари 2018 година на негово място Горанов постави 33-годишната Мария Филипова, която остана отпред на хазартния регулатор до април 2019 година, когато избра да стане зам.-председател на Комисията за финансов контрол. На нейно място Горанов постави настоящия шеф Александър Георгиев.

Въпрос към читателите: На Горанов или на Божков вярвате ? Или: Кой от двамата лъже?

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР