Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви като обвиняем в

...
Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви като обвиняем в
Коментари Харесай

Васил Божков е призован да се яви в Националното следствие

Б изнесменът Васил Божков би трябвало да се яви като обвинен в Националната следствена работа. Той следва да получи материалите по следствието за нанесени над 500 милиона лв. вреди от неплащането на такси от хазартна активност, заяви, базирайки се на свои източници.

Сагата с предприемача стартира на 20 януари 2020 година, когато при акция на тогавашната Специализирана прокуратура бяха осъществени обиски и претърсвания в огромна част от офисите на Божков.

По данни на обвиняването той не е платил близо 500 млн. лв. налози и такси. Малко по-късно предприемачът избяга в Дубай, където прекара близо три години.

След като Васил Божков и останалите обвинени получат материалите по делото и, в случай че техните бранители нямат възражения, би трябвало да се изготви обвинителен акт и делото да бъде импортирано в съда.

В понеделник Елена Динева, дамата до Васил Божков, бе разпитана в Националната полиция като очевидец по следствие за данъчни измами. 

Нейният юрист Людмил Рангелов разясни, че тя е дала пояснения за заем от 2008 година, даден от нейна компания на акционерно сдружение. Рангелов сподели още, че по следствието няма упрекнати и добави, че договорът за заем е за 50 000 лв.. 

По мотив следствието, по което Динева е съобвиняема с Васил Божков за присъединяване в незаконна група, отбраната ѝ изясни, че към този момент четири години няма направен обвинителен акт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР