Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви днес като обвиняем

...
Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви днес като обвиняем
Коментари Харесай

Съдят Васил Божков за „спестените над 500 млн. лв. от хазартни такси

Бизнесменът Васил Божков би трябвало да се яви през днешния ден като обвинен в Националната следствена работа, с цел да получи материалите по следствието за нанесени над 500 млн. лева вреди от неплащането на такси от хазартна активност.
Разследването, стартирало при започване на 2020 година, бе причина Божков да прекара повече от три години в Дубай, откъдето се завърна предходната година. 
Очаква се Божков да се яви пред следователите със своите юристи. Бизнесменът е разследван за това, че със съдействието на управителни представители на закритата Комисия по
хазарт е ощетил държавния бюджет с повече от половин милиард лв., които негови компании, опериращи в хазарта, е трябвало да платят.
Освен Божков обвинени по делото са 10 души, измежду които и шефове на някогашната комисия по
хазарта. След предявяването на материалите по делото, което се чака да отнеме най-малко един месец, Софийската градска прокуратура ще съобщи на съд предприемача и неговите съучастници.
Напредък има и по другото следствие против Васил Божков – това за противозаконните притежания и генезис на културно-исторически полезности, споделиха осведомени. Водеща роля по това дело има „ Европол ". Божков отхвърля обвиняванията и твърди, че сбирката му е законна.
В петък Васил Божков бе разпитван в Столичната полиция по следствието на убийството на Алексей Петров. Бизнесменът се прибра от Дубай няколко дни след покушението над някогашната барета предишното лято. В понеделник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев сподели, че за момента няма обвинен за гарант на убийството на Петров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР