Бизнесменът Васил Божков ще бъде пратен на съд за поръчителство

...
Бизнесменът Васил Божков ще бъде пратен на съд за поръчителство
Коментари Харесай

Пращат на съд Васил Божков за „мокри“ поръчки и опит за изнасилване

Бизнесменът Васил Божков ще бъде пратен на съд за обезпечение на убийства и опит за обезчестяване. Прокуратурата заяви, че е завършила следствието против предприемача и ще го внесе в съда.

Божков ще дава отговор за това, че е подбудил различен да убие съперника му в хазартния бизнес Йордан Динов, който беше разстрелян в София през 2012 година, за стрелбата против Манол Велев през 2015 година, след която той изпадна в кома и умря наскоро, както и за подбудителство към ликвидиране на човек с букви Б. С.

От прокуратурата оповестяват, че част от материалите по следствието против Божков са отделени. Сред тяхе и следствието по обвиняването на предприемача за подбуждане към убийството на някогашния консултант в ДАНС Алексей Петров през 2015 година Тогава Петров бе прострелян и оцеля като по знамение, само че през август м.г. беше погубен при разходка в полите на Витоша. След това Божков беше разпит в полицията за покушението му.

През 2020 година против Васил Божков бяха повдигнати 19 обвинявания, измежду които, че от януари 2014 година е управлявал незаконна група за насила, изнудване, длъжностни и данъчни закононарушения, подкупи, подбуждане към ликвидиране и пране на пари. Част от обвиняванията са за нарушавания на Закона за хазарта, за които, съгласно държавното обвиняване, не са платени такси за над 700 млн. лв.. От 2014 година насам.

По това време Божков беше в Обединените арабски емирства. След три години, прекарани там, на 25 август м.г. той изненадващо се прибра в България и още на летището беше задържан поради обвиняванията против него. По-късно му беше наложена мярка „ домакински арест “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР