Бизнесменът Васил Божков, чиято екстрадиция иска България от Обединените арабски

...
Бизнесменът Васил Божков, чиято екстрадиция иска България от Обединените арабски
Коментари Харесай

Васил Божков е напуснал България със служебен паспорт

Бизнесменът Васил Божков, чиято екстрадиция желае България от Обединените арабски емирства, е напуснал страната със длъжностен паспорт, публикуван от министерството на външните работи, заяви " Биволъ ". По същия метод от България е излязъл и притежателят на мажоритарния пакет акции в " Левски " Георги Попов.

Според Закона на българските персонални документи и разпоредба на Външно министерство такива паспорти се издават на специфични категории лица, измежду които държавни чиновници, висши съдии, прокурори, на следователи, кметове и други.

От отговорите на министерството не излиза наяве на какво съображение са издадени документите на двамата. В наредбата обаче има точка, която гласи: " на лицата, на които се разпореждат съответни външнополитически задания - по преценка на министъра на външните работи ". Съществува и още една опция: " на членове на управленията на националните браншови организации, сдружения и федерации ".

В отговора на Външно министерство се твърди, че двамата са имали такива паспорти и преди. И че те са издадени на база на писмо на спортното министерство.

Според " Биволъ " паспортите са издадени на 26 август предходната година и са с два следващи номера. Анулирани са на 17 февруари, близо месец откакто Божков бе разгласен за търсене. Междувременно елементарният паспорт на предприемача е с изтекла годност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР