Бизнесменът Миню Стайко е получил симптоми на исхемичен инсулт по

...
Бизнесменът Миню Стайко е получил симптоми на исхемичен инсулт по
Коментари Харесай

Миню Стайков пред инсулт. Лекари и разследващи се съмняват в симулация

Бизнесменът Миню Стайко е получил признаци на исхемичен инсулт по време на обзор в болничното заведение в софийския затвор. От там незабавно потърсили профилирана помощ от свои сътрудници, оповестява " 24 часа ", базирайки се на свои източници от следствения арест.
Стайков, който е в ареста от септември, настоял да бъде прегледан в частно лечебно заведение, само че проверяващите не му разрешили. Той бил признат в Министерство на вътрешните работи болница, където му създали подробни проучвания и се оказало, че пациентът е отвън заплаха и без риск от исхемичен инсулт. Лекарите предложили да мине и през ядрено-магнитен резонанс за по-категорична диагноза, само че предприемачът не се съгласил и се върнал в килията.
Лекари и проверяващи разясняват, че е допустимо и случаят в затворническата болница да е предизвикан изкуствено. Според медици при инжектирането на избрани препарати се появяват признаци на инсулт, само че без съдбовен край.
Потърсени за коментар, от прокуратурата обясниха, че ще ревизират случилото се.
Наскоро Апелативният профилиран углавен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на предприемача Миню Стайков, както и забрана над голям брой негови недвижими парцели в цялата страна – аграрни земи, жилища, здания.
Припомняме, че Миню Стайков е упрекнат като водач на 8-членна незаконна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари. Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отговорност на 6 септември 2018 година Часове по-късно Специализираната прокуратура показа на съда доказателства за това, че групата е провела производството на цигари в незаконни заводи и ги е разпространявала на черния пазар. С дейностите си участниците са избегнали и заплащането на Данък добавена стойност и са възстановили неследващ се данъчен заем в размер на 1 016 139 лв. при комерсиална активност.
По отношение на Миню Стайков съдът одобри като обосновано догатката, че взел участие в скица за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени ограничения за неотклонение " Задържане под стража " и остават в следствения арест. Стайко Стайков се търси от Интерпол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР