Бизнесменът Красимир Стойчев обяви кандидатурата си за кмет на София,

...
Бизнесменът Красимир Стойчев обяви кандидатурата си за кмет на София,
Коментари Харесай

Първият собственик на Мобилтел Красимир Стойчев се кандидатира за кмет на София

Бизнесменът Красимир Стойчев разгласи кандидатурата си за кмет на София, като зад него застава " Партията на зелените ".

Стойчев е прочут като първият притежател на " Мобилтел " от 90-те и един от участниците в така наречен клуб Г-13, в която членуваха хора като Илия Павлов, Васил Божков, Емил Кюлев, Добромир Гущеров, Петьо Блъсков, и други

Той беше съсобственик и на банкрутиралата банка " Капиталбанк ", като беше разследван за разпределяне на необезпечени заеми на свързани с него компании от групата " Трон ".

Издавал е и вестници като " Стандарт " и " 7 дни спорт ".

През 2007 година той стана създател на " Макс телеком ", която беше продадена години по-късно, само че след 10-годишно битие беше оповестена в неплатежоспособност.

През 2013 година Комисията по досиетата сподели, че Стойчев е сътрудничил на Държавна сигурност като сътрудник " Танев " от 1984 до 1990 година, а установяването на принадлежността му стана заради обстоятелството, че е измежду шефовете на дружества-длъжници към четири остарели финансови институции - Балканбанк, ЦКБ, Банка за аграрни заем и ТС Банк.

Номиниралите го за кмет оповестяват, че " сега ръководи компании за производството на зелена сила ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР