Бизнесменът Хънтър Байдън, който е и син на президента на

...
Бизнесменът Хънтър Байдън, който е и син на президента на
Коментари Харесай

Хънтър Байдън се появи изненадващо на изслушването на Камарата на представителите

Бизнесменът Хънтър Байдън, който е и наследник на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, се появи изненадващо на изслушване в Комитета за контрол на Камарата на представителите. То беше планувано за през днешния ден според резолюция, която го упреква в пренебрежение към Конгреса, оповестява Reuters.

Изслушването се състоя във федералния областен съд в Лос Анджелис, щата Калифорния. То е по дело за укриване на $1,4 $. Обвиненията обгръщат девет пункта, включително неплащане на данъци; и подправена или лъжлива данъчна декларация.

53-годишният Хънтър влезе в залата, в която се организираше чуването, без да приказва с кореспонденти. Той седеше безшумно до юриста си, прецизират от Reuters.

Припомняме, че в средата на декември резолюцията, която е част от процеса за импийчмънт на президента на Съединени американски щати, беше подкрепена от 221 конгресмени, а 212 гласоподаваха срещу нея.

Припомняме, че през 2018 година Хънтър Байдън бе обвинен в неистина при закупуване на револвер през 2018 година, който е държал към 11 дни. Тогава е бил подвластен от опиати, само че е излъгал за това при попълването на нужните документи. През октомври, той се разгласи за почтен по това дело.

През юли 2023 година, той се призна за отговорен по други обвинявания - за данъчни закононарушения.

Скандалите към Хънтър Байдън бяха употребявани от републиканците за импийчмънт на татко му въз основа на необосновани обвинения в корупция. Правните му проблеми са доста, свързани с закононарушения за данъчното облагане и нелегално владение на огнестрелно оръжие.

Мнозинството гласоподаватели в Съединени американски щати смятат, че следствието за импийчмънт против президента Джо Байдън се употребява, с цел да бъде измамен под отговорност по закон, а не като несправедлива политическа офанзива. Това демонстрираха резултатите от скорошно изследване на публичното мнение, оповестено от ABC News и Washington Post.

Тогава някогашният президент Доналд Тръмп съобщи, че изказванията за присъединяване на Хънтър Байдън в противозаконни покупко-продажби с украинска компания са  " най-големият скандал в историята на Съединени американски щати, а може би и в света ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР