Бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу отстранения кмет

...
Бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу отстранения кмет
Коментари Харесай

Бизнесменът Ваклин: СРС-то за Иванчева е абсолютна истина


Бизнесменът Александър Ваклин, който е главен очевидец против отстранения кмет на регион "Младост " Десислава Иванчева, съобщи, че изтеклите в медии диалози, на които той участва, отразяват случилото се през април.

"Не мога да кажа дали СРС-тата са достоверни, само че те дават отговор на това, което медиаторът ми е предал за техните диалози – за сумите и метода на заплащане ", сподели той пред bTV.

Ваклин съобщи, че той е потърсил медиатора Петко Дюлгеров (бивш кмет на "Младост " - бел.ред.), с цел да се срещне с Иванчева.

Строителният бизнесмен призна, че е отишъл в ДАНС, с цел да се оплаче, само че в това време е потърсил Дюлгеров.

"Надявах се, че всички тези забавяния са плод на неприятна организация и недобра работа в общината ", посочи Александър Ваклин.

"Открих Петко Дюлгеров инцидентно. Препоръчаха ми го като човек, който познава региона, защото е бил кмет на "Младост ". По никакъв метод не съм се опитвал да заобиколя закона, желаех да направя публична среща с кмета, с цел да схвана за какво нещата по тази кореспонденция се бавят към този момент десети месеци ", безапелационен беше предприемачът.

"Аз го търсих за да осъществя контакт, защото от ноември се пробвах да си уговоря среща с Иванчева, с цел да схвана каква е повода една година моята кореспонденция да бъде захвърлена някъде надълбоко в небитието ", означи строителният бизнесмен.

Той посочи, че е имал 4 уговорени срещи с Десислава Иванчева, на които тя не е отишла. Видели се един път, само че след спогодба с Петко Дюлгеров.

"Половин час преди нея аз бях извикан да ми се изясни, че кметицата е изнервена и би трябвало да се работи бързо. Беше ми казано, че в 18 ч. би трябвало да съм там както и че тя няма да приказва непосредствено за пари, в диалога тя ще удостовери, че сме се разбрали и няма проблеми. Директно пари не са поискани. Това беше експлицитна спогодба на срещата ми с медиатора половин час преди визитата в общината ", описа Александър Ваклин.

"Той обясни тематиките, по които аз ще би трябвало да приказвам, и схемата, по която би трябвало да се предадат парите. Трябваше дружно с него да отидем в общината и на излизане след срещата аз да му ги предам, а той – на тях ", добави предприемачът.

По думите му в диалога преди срещата Дюлгеров му обяснил, че като основна дума ще се спомене, че са се разбрали и няма да има проблем, само че наложително Иванчева ще изиска да се направи подаяние за детска площадка.

На срещата в общината Ваклин е носил белязани 70 000 евро.

"Трябваше да бъдат предадени на медиатора, директно след срещата, и той да ги съобщи на кметицата. Петко Дюлгеров трябваше да пристигна с мен с общината, той се отхвърли в таксито, до момента в който пътувахме натам ", сподели предприемачът.

Ваклин отхвърли да е "воден за ръчичка " от чиновник на КОНПИ в Специализираната прокуратура или някой да му е помагал, с цел да напише жалбата си, както твърди юрист Ирен Савова, която пази заместничката на Иванчева – Биляна Петрова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР