Бизнесмен от топ 10 в Европа, който минава за един

...
Бизнесмен от топ 10 в Европа, който минава за един
Коментари Харесай

Собственикът на гигантската верига Метро се оказа болен от коронавирус

Бизнесмен от топ 10 в Европа, който минава за един от най-влиятелните на Стария континент и притежател на футболния Спарта (Прага), веригата Метро и вестник Льо Монд - Даниел Кретински, е с позитивен тест за ковид. Милиардерът призна, че не е имал обичайните за COVID-19 признаци, само че е решил да се тества и е разкрил, че е преносител на болестта.

" Нямах кашлица или температура, просто лека хрема. Когато разбрах, изпаднах в суматоха. Помислих си, че съм заразил доста хора. Направихме проби на всички, с които съм бил в контакт - общо 27 души. Техните са негативни. Случи се на 12 март и до момента съм под карантина ", призна милиардерът и добави - " Не е нужно да живеете в боязън, тъй като той не е рисков за здравите хора, само че е нужно да създадем по този начин, че да не го разпространяваме. Нека не позволяваме хора да умират ненужно ".

44-годишният Даниел Кретински е притежател на Енергийния и промишлен холдинг, който оперира в 9 европейски страни, а в него работят 25 хиляди души, както и мажоритарен акционер в хранителната верига " Метро ". Притежава френския вестник Le Monde и още няколко чешки медии, а съгласно списание Forbes, положението му е повече от 3,4 милиарда $.

В момента Чехия е на 22-о място измежду най-засегнатите от COVID-19 с 2866 инфектирани и 17 смъртни случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР