Бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който причини мелето на пътя

...
Бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който причини мелето на пътя
Коментари Харесай

Бизнесменът Аднан Юсеинов застава пред съда за мелето с две жертви на пътя Пловдив-Хасково

Бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който аргументи мелето на пътя Пловдив-Хасково в края на предходната година, ще се изправи пред Пловдивския областен съд в разпоредително съвещание през идната седмица. Той е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.
Прочетете още
Жестоката злополука стана на 12 декември предходната година в региона на 4-тия километър от Пловдив в посока Садово. Сигналът за случая е подаден малко след 21 часа.

До момента е изяснено, че в ПТП-то са взели участие три автомобила. Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, 44-годишният Аднан Юсеинов, е предизвикал тежката злополука с две жертви. Той е подхванал погрешно изпреварване, след което се блъснал в такси с кърджалийски номера и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е невредимо.

От екип на незабавна здравна помощ на място е установена гибелта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишния лидер и пасажер, а Юсеинов бе откаран в болница с заплаха за живота. Бизнесменът е бил със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници.

Единият умрял е Салиф Тефик, който е гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при фамилията си в кърджалийския квартал „ Боровец “. Живеел от към 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, с цел да види родителите си.

Другият умрял е 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим, който отишъл по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

В разпоредителното съвещание в Пловдивския съд би трябвало да стане ясно дали предприемачът ще признае виновността си, от което зависи и по какъв начин ще протече делото. Ако Аднан Юсеинов пожелае процесът да протече по реда на съкратеното правосъдно разследване, той ще може да се употребява с 1/3 по лека присъда.

След случая на Юсеинов бе с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв., заради това, че се намираше на лекуване в болнично заведение поради влошеното си здравословно положение, в резултат на пътнотранспортното произшествие.

Делото в Окръжен съд е планувано за 18 септември – понеделник.

Според новите промени в Наказателен кодекс от тази година, при гибел на пътя, лидерът може да получи наказване - отнемане от независимост от пет до петнадесет години, а в изключително тежки случаи - отнемане от независимост от 10 до двадесет години.

Припомняме, че името на 44-годишния предприемач от Кърджали попада в няколко компании като притежател или шеф, като главните действия на сдруженията са свързани с търговия, продажба на артикули от лично произвеждане, импорт, експорт, произвеждане и комерсиална активност с всички типове промишлени, хранителни и селскостопански артикули, транспорт на пасажери и товари на територията на страната и чужбина, посредническа, складова и комерсиална активност, ресторантьорство и хотелиерска активност, образуване и осъществяване на шивашка активност, както и търговия с облекла, облекла и аксесоари.

Част от компаниите, в които е съучастник, се занимават със строителство, обзавеждане и търговия с недвижими парцели.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР