Бизнесклиматът в Германия изненадващо се понижава през януари, показва ново

...
Бизнесклиматът в Германия изненадващо се понижава през януари, показва ново
Коментари Харесай

Изненадващ спад на бизнес климата в Германия през януари

Бизнесклиматът в Германия изненадващо се намалява през януари, демонстрира ново изследване на института " Ифо " (Ifo), предава Ройтерс. Това е втори спад на знака, измерван от мюнхенския институт.

В проучването се показва, че показателят на бизнес климата през първия месец на годината спада до 85,2 по отношение на плануваните от анализатори изследване на Ройтерс 86,7.

Индикаторът пада от леко ревизирано надолу свидетелствуване от 86,3 през декември.

" Германската стопанска система е в криза ", съобщи президентът на " Ифо " Клеменс Фуест.

Несигурността измежду фирмите се е нараснала доста, сподели ръководителят на изследванията на " Ифо " Клаус Волрабе пред Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германия се бори да излезе от икономическия спад, откакто брутният вътрешен артикул се сви с 0,3 на 100 през 2023 година

Миналата година беше белязана от висока инфлация, високи цени на силата и едва задгранично търсене и приключи с бюджетен срив, който провокира дълбоки съкращения на държавните дотации, като в същото време вся напрежение в съдружното държавно управление на страната, добавя Ройтерс.

В сряда “Ифо “ ревизира надолу прогнозата си за напредък, като в този момент се чака стопанската система да се възвърне единствено с 0,7 на 100 тази година. Предишната прогноза беше за растеж от 0,9 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР