Бизнесът за кафе на Nestle Nespresso представя компостируеми капсули на

...
Бизнесът за кафе на Nestle Nespresso представя компостируеми капсули на
Коментари Харесай

Nespresso пуска хартиени капсули за кафе

Бизнесът за кафе на Nestle Nespresso показва компостируеми капсули на хартиена основа, с цел да притегли потребителите, отблъснати от металните на швейцарския колос за пакетирани храни, които макар че могат да се рециклират, постоянно се озовават на сметището, оповестява Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф на Nespresso Гийом льо Кунф съобщи пред организацията, че не всички консуматори са наясно, че алуминиевите капсули могат да се рециклират и може да се усещат по-комфортно с капсули от компресирана хартиена маса.

" Целта е не да сменяем всички алуминиеви капсули с хартиени, а да дадем на потребителите по-голям избор. Това е опция за резистентен избор ", споделя Льо Кунф в изявление.

" Можете да разградите хартиените капсули или да рециклирате алуминиевите. Оставяме на потребителите да решат ", прибавя той.

Nespresso е един от най-големите марки на Nestle с продажби за 2021 година за 6,4 милиарда шв. франка (6,7 милиарда долара), както и е един от най-печелившите.

След растящите продажби по време на пандемията растежът на Nespresso се забавя, въпреки че Льо Кунф споделя, че въвеждането на новите капсули не е отговор на това, което той дефинира като " пренастройка ".

Льо Кунф не дава информация за задачите за продажба на новите капсули, чиято разработка е лишила три години и ще бъдат въведени в Швейцария и Франция, само че се надява, че те ще привлекат нови консуматори и ще запазят сегашните.

Льо Кунф акцентира, че представянето им не е и greenwashing (заблуждаване за екологосъобразност – бел. ред.), защото Nespresso от дълго време е ангажирана с преработване. Вместо това новите капсули са част от еволюцията и нововъведенията на марката.

" Хората, които преди този момент в никакъв случай не са обмисляли Nespresso, ще купят тази капсула и може да върнем хора, които са ни напуснали ", споделя той.

Брандът устоя на предходни стопански рецесии, тъй че Льо Кунф е уверен и за бъдещето си.

" Nespresso е наличен разкош, който може да желаете да отбраните като консуматор в сложен миг ", прибавя той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР