Бизнесът трябва да си плаща данъците, да не генерира сива

...
Бизнесът трябва да си плаща данъците, да не генерира сива
Коментари Харесай

Президентът: Бизнесът да си плаща данъците, да влага в хората!

Бизнесът би трябвало да си заплаща налозите, да не генерира сива стопанска система, да не мами, да работи в рамките, които страната е определила. Това съобщи президентът Румен Радев при закриването на кръгла маса за стопанската система, написа Dnes.bg.

``
реклама

" Бизнесът да не търси лесния метод за реализиране на резултат и да не корумпира администрацията, а да развива конкурентоспособност, да развива човешкия капитал, да влага в своите чиновници във връзка с обучение ", уточни президентът.

Според него компаниите ни би трябвало да работят повече за самореклама, тъй като имат в действителност прелестно и произвеждане и услуги.

Президентът прикани преди да привличаме служащи извън, да задържим българите да не напущат страната и да сътворяваме положителни условия да остават в България.

" Като краен участник в законотворческия развой, даже и с риск да стана " първенец ", ще продължа да бъда преграда за лобистко законодателство, което е във щета на българския бизнес, посредством налагане на несъгласие и сезиране на Конституционния съд ", съобщи президентът. Той се ангажира да провежда срещи и полемики, на които да се набелязват решенията за проблемите на икономическия бранш и на бизнеса.

Президентът прикани за идентичен достъп до публични поръчки за всички компании, а освен на избран кръг от тях, и за финансова дисциплинираност. " Това значи да се наблюдава успеваемостта на всеки един лев от обществения запас - от разписването на бюджета до реденето на павета на " Граф Игнатиев ", съобщи той.

Румен Радев уточни, че в случай че се " наливат " публични запаси в планове, без най-после да се установи високо качество, това може да е знак за три казуса – съществуване на корупция или непрофесионална администрация, или мързелива администрация, която се приема за несменяема.

" Трябва да пожелаваме високо качество, тъй като то е нашият отзив за равнището на упоритостите ни за бъдещето на страната ни, за облика ни пред света ", добави Радев.
 
По думите му хората и бизнесът в България изгубиха доверие в българската антикорупционна система. Според него образец за това е оживлението, провокирано у нас от новината Лаура Кьовеши да стане европейски основен прокурор. Ако под давлението на непознати служби в България се разкрият крупни корупционни схеми и се стигне до ефикасни присъди, в случай че това се случи извън, а не от вътрешната страна, това ще значи, че България е капитулирала пред корупцията, сподели Румен Радев.
 
След като при започване на конференцията президентът акцентира смисъла на разговора за икономическия напредък сред страната, бизнеса, образованието и науката, в заключителното си изявление Румен Радев акцентира и значимостта от ясни процедури и правила, които всеки един от тези участници да чака. " Всяко разминаване в връзката и взаимоотношението рано или късно води до злополука ", уточни президентът.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР