Бизнесът се противопоставя на мярката на всеки три месеца да

...
Бизнесът се противопоставя на мярката на всеки три месеца да
Коментари Харесай

Бизнесът e против на 3 месеца да отчита дълготрайните си материални активи и запаси

Бизнесът се опълчва на мярката на всеки три месеца да регистрира дълготрайните си материални активи и ресурси. Това стана ясно на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на което се разискват измененията в данъчното законодателство следващата година, съобщи БНР.

Според фирмите, по този метод ще се усили административната тежест, само че няма да се усъвършенства събираемостта във фиска.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България желаеха понижаване на законовата рента, която сега е главният лихвен % (ОЛП) плюс 10 на 100. 

От бизнес организацията упорстват новото ниво да е ОЛП плюс 5%.

На днешното съвещанието на НСТС от държавното управление участват служебният министър на финансите Людмила Петкова и служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Петков.

На предходното си съвещание при започване на този месец НСТС разиска предлагането на държавното управление за размера на минималната работна заплата за 2025 година, като тогава обществените сътрудници не реализираха единодушие.

Няколко дни по-късно обаче, на постоянно съвещание служебният кабинет одобри минималната работна заплата да бъде 1077 година от началото на идната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР