Бизнесът със сгъваеми смартфони е обещаващ, според пазарните наблюдатели(снимка: CC0

...
Бизнесът със сгъваеми смартфони е обещаващ, според пазарните наблюдатели(снимка: CC0
Коментари Харесай

Apple единствена от големите няма сгъваем смартфон


Бизнесът със сгъваеми смарт телефони е обещаващ, съгласно пазарните наблюдаващи
(снимка: CC0 Public Domain)

След като тази седмица Гугъл показа Pixel Fold, Apple остана единственият огромен производител на смарт телефони в света, който няма сгъваем модел в своето портфолио. Компанията се оказа настрани от наклонност, която дава обещание многомилиардни доходи в бъдеще, отбелязва Блумбърг.

Въпреки че Apple стартира работа по сгъваем iPhone преди доста години, компанията към момента не демонстрира сериозен интерес към стартиране на такова устройство на пазара. Този метод не е необикновен за Apple – в Купертино постоянно избират да се включат във към този момент открита категория, предлагайки по-модерна джаджа.
още по темата
Когато се появи на пазара през 2007 година, iPhone не беше първият смарт телефон, само че направи гражданска война. Apple също по този начин няма тласък да преработва сегашната си линия iPhone, защото тя към този момент господства на пазара на премиум смарт телефони.

Джуси Хонг, анализатор от Omdia, разяснява пред Блумбърг, че сегментът на сгъваемите смарт телефони към момента не е задоволително огромен, с цел да отнеме забележителен дял от iPhone, който заемаше 77% от пазара на устройства за над $751 предходната година.

Според Нийл Моустън, шеф проучвания в Strategy Analytics, стартирането на неготов за пазара сгъваем смарт телефон може да унищожи целия бизнес на iPhone. „ Ако до 2025 година, когато приходите на промишлеността се приближат до десетки милиарди долари, Apple няма в продажба сгъваем iPhone или iPad, тогава ще стартираме да се тревожим малко ”, сподели той.

В момента сгъваеми устройства се оферират единствено с платформа Android, а Samsung е водач на този пазар. Корейската компания се конкурира с Гугъл, както и с китайски марки, в това число Xiaomi, Huawei, Tecno, Vivo, Oppo и Honor.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР