Бизнесът роптае срещу внедряването на агенти на ДАНС в бизнеса.

...
Бизнесът роптае срещу внедряването на агенти на ДАНС в бизнеса.
Коментари Харесай

Бизнесът роптае срещу внедряването на агенти на ДАНС

Бизнесът роптае против внедряването на сътрудници на ДАНС в бизнеса. Те към този момент ще бъдат инфилтрирани без знанието на шефа на съответната компания, с цел да дебнат за нарушавания, планува план.

Публикуваният на страницата на ДАНС Проект на Постановление на Министерския съвет за приемане на Правилника за използване на Закона за Държавна организация " Национална сигурност ", препоръчан от държавното управление, гласи:

" Действащият все още ред за прикритие на чиновници на Агенцията не подхожда на потребностите за бързото и ефикасно използване на този институт с оглед динамично изменящата се среда за сигурност и подбудената от тази смяна нужда за навреме и съответно противопоставяне на похищения, ориентирани против националната сигурност, като се основават усложнения с оглед спазването на правилата на нелегалност и правда и използването на наредбите, уреждащи отбраната на класифицираната информация. "

От това изрази негодуванието си шефът на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев по Нова телевизия. Според него измененията щели да прогонят вложителите и да влошат бизнес климата.

Смущаващото в тази ситуация е, че липсва правосъден надзор, сподели Велев. В случая не излиза наяве дали това се прави поради корупция или поради националната сигурност. Това ще утежнява бизнес климата, тъй като отсъства правосъдния надзор, оплака се предприемачът.

Според някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, измененията със чиновници под прикритие не са толкоз огромни и няма да доведат до проблеми.

Подобни закони би трябвало да се изготвят от експерти със съответната подготовка, счита Йорданов. " В България от години се възпитава пренебрежение към закона. Още преди да е признат, търсим способи да го заобиколим ", отвърна Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР