Бизнесът поиска мерки за овладяване на дупката в бюджета. Възможно

...
Бизнесът поиска мерки за овладяване на дупката в бюджета. Възможно
Коментари Харесай

Защо бизнесът иска замразяване на заплатите и пенсиите

Бизнесът изиска ограничения за преодоляване на дупката в бюджета. Възможно ли да е да стартират всеобщи съкращения и заледяване на заплатите в обществения бранш? Темата в студиото на „ Здравей, България ” разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

„ Ако не се промени траекторията, по която се движим – без предизборни дарове и популизми, отсега нататък се обрисува бюджетният недостиг да е към 18 милиарда лева Това е 9% от Брутният вътрешен продукт ”, означи специалистът. „ Инвестиции няма. Взимаме заеми и ги харчим за заплати, пенсии и прехрана на администрацията ”, сигнализират от АИКБ.Съкращения в обществения бранш и " заледяване " на пенсиите следващата година предлага АИКБ

Съкращения в обществения бранш и " заледяване " на пенсиите следващата година предлага АИКБ

По думите на Велев администрацията у нас е натежала доста. „ Населението понижава, а броят на служителите, които би трябвало да го обслужват, пораства ”, твърди той. Председателят на АИКБ акцентира, че България е страната с максимален дял от брутния вътрешен артикул в целия Европейски съюз за бранш „ Сигурност ”. 

Според Васил Велев Данък добавена стойност за всички бизнеси у нас би трябвало да е 20%. Той е безапелационен, че не може да се прави обществена политика посредством налози. „ Те би трябвало да се събират и с тях да се подкрепят нуждаещите се ”, уточни той.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР