Бизнесът поиска компенсация на разходите за електроенергия и за месец

...
Бизнесът поиска компенсация на разходите за електроенергия и за месец
Коментари Харесай

Бизнесът поиска компенсации заради скъпия ток и за декември

Бизнесът изиска отплата на разноските за електрическа енергия и за месец декември, оповестиха от Българската стопанска камара /БСК/. Според допитване на Камарата предприятията чакат още по-високи цени на тока.

„ Това, което беше утвърдено като обезщетения, беше единствено за октомври и ноември. Ние настояваме и декември наложително да бъде включен, тъй като чакаме този месец цените да са още по-високи от тези, които бяха през месец ноември и месец октомври, а пък съпоставено с 2020 година те са по четири “, заяви ръководителят на БСК Добрин Митев.

Въпреки усложненията в работата в изискванията на пандемията, половината от интервюираните компании възнамеряват увеличение заплатите на своите чиновници като отговор на инфлацията и на растежа на минималната работна заплата.

Заради рекордното нарастване в цените на тока през годината предприятията са дали отговор с растеж в цената на крайната си продукция.

„ Предприятията ще упорстват за 3 ограничения като антикризисна поддръжка през 2022 година “, означи заместник-председателят на БСК Мария Минчева. По думите й това са нулева ставка на налог „ Печалба “ за идващите две години, безплатна финансова помощ под формата на ликвидна поддръжка и вдишване на част от възнагражденията на служащите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР