Бизнесът няма намерение да плаща, на когото и да е

...
Бизнесът няма намерение да плаща, на когото и да е
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Бизнесът няма намерение да плаща тестовете на когото и да е

Бизнесът няма желание да заплаща, на който и да е тестванията, с цел да се посещават заведенията. Това разяснява ръководителят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов във връзка мненията на здравните управляващи, че може да отворят напълно заведенията, само че в случай че сами поемат тестванията за клиентите си.

Или минаваме на европейски модел - 60% имунизация и правила за сектора, или, както напомни Алибегов, да бъдат признати предложенията им да се работи с 6 типа проби, бърз тест, напълно стихотворец от страната, или тест за антитела, за хора боледували, които не са се записали, да могат да вървят където си желаят. По думите му - здравните управляващи се дърпат, само че това е тяхното изискване.

" Но това е цялостен парадокс, в цяла Европа тези проби се поемат от страната, има еврoпейски стратегии, по които Министерство на здравеопазването може да кандидатства и да употребява парите за безвъзмездни проби за стопанската система. Очевидно желаят да си спестят някой лев и да трансферират цялата тежест върху бизнеса ", счита Алибегов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР