Бизнесът на Huawei се съвзема след удара от санкциите на

...
Коментари Харесай

Huawei с ръст в продажбите за първи път след санкциите


Бизнесът на Huawei се съвзема след удара от глобите на Съединени американски щати, сочат последните резултати
(снимка: Huawei)

Китайският производител Huawei Technologies регистрира растеж в продажбите за последното тримесечие, което се случва за първи път от края на 2020 година, когато компанията стартира да се бори за оцеляване след наложените от Съединени американски щати наказания, целящи да я извадят като огромен състезател от пазара на смарт телефони.

През второто тримесечие приходите на Huawei са нарастнали с 1% и доближават 170,6 милиарда юана ($25,3 милиарда), заяви Блумбърг, базирайки се на данни за постъпленията на компанията през първата половина на 2022 година – приходите за първите шест месеца възлизат на 301,6 милиарда юана (44,82 милиарда долара). Това е първото нарастване на продажбите от четвъртото тримесечие на 2020 година, когато световният бизнес на Huawei беше мощно обиден от глобите на Съединени американски щати.
още по темата
„ Въпреки че нашият бизнес с устройства беше мощно обиден, инфраструктурният ни бизнес поддържа стабилен напредък. Движейки се напред, ще следваме трендовете в дигитализацията и декарбонизацията, с цел да продължим да сътворяваме стойност за нашите клиенти и сътрудници, както и да подсигуряваме качествено развиване ”, разяснява ръководителят на Huawei Кен Ху.

Нетният приход на компанията през второто тримесечие понижава с 35% до 9,48 милиарда юана (1,41 милиарда долара), изчислен въз основа на данните за шестмесечния марж на чистата облага в размер на 5%. В самата Huawei този резултат се изяснява с разноските, свързани с намирането на нови области на активност и създаването на нови решения.

В същото време продажбите на телекомуникационно съоръжение, в това число базови станции от ново потомство, носят на китайския производител 142,7 милиарда юана (21,21 милиарда долара), което е към половината от общите доходи. Сега Huawei се пробва да навлезе в области като електрически транспортни средства, слънчева сила и интелигентни градове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР