Бизнесът, който прилага природосъобразни технологии, използва по-малко природни ресурси и

...
Бизнесът, който прилага природосъобразни технологии, използва по-малко природни ресурси и
Коментари Харесай

Когато бизнесът използва по-малко ресурси и намалява отпадъците, печели от усилията си

„ Бизнесът, който ползва природосъобразни технологии, употребява по-малко естествени запаси и сила и минимизира отпадъците и излъчванията в околната среда, на процедура печели от това, тъй като икономисва възходящите разноски за отнасяне на отпадъците и високите цени на първичните естествени запаси “. Това сподели зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева през вчерашния ден вечерта при връчването на годишните награди за виновен бизнес за 2022 година на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ).

„ Щастлива съм да споделя, че доста компании и браншови обединявания намират своето място и поставят старания за провеждането на тази политика. Приветствам напъните ви, тъй като мечтаната смяна към зелена стопанска система може да се случи единствено в единодушие с бизнеса “, съобщи зам.-министърът.

Тя връчи премиите в категорията „ Инвеститор в околната среда “ като с първо място беше отличен планът на „ Био България/ Хармоника “ – „ Чиста Струма “.

На второ място са класирани плановете на три компании. „ Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България “ получи премия за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР