Бизнесът категорично е за приемането на България в еврозоната. Всеки,

...
Бизнесът категорично е за приемането на България в еврозоната. Всеки,
Коментари Харесай

Домусчиев: Бизнесът категорично е за влизането в еврозоната, това значи стабилност

Бизнесът изрично е за приемането на България в еврозоната. Всеки, който приказва против влизането ни в еврозоната, приказва против ползите на българския бизнес. Няма естествен предприемач, който не е " за ". Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев пред медии след извършено общо заседание на организацията.

Зас нас е суперважно да сме признати в еврозоната - това значи непоклатимост, по-евтино финансиране, сигурност на банките, поддръжка от ЕЦБ, безапелационен беше Домусчиев.

Той се съгласи с думите на подуправителя на Българска народна банка Калин Христов, че страната би трябвало да подкрепя единствено на най-уязвимите групи. " Ние от дълго време сме на мнение, че всевъзможни помощи, в това число и енергийни, би трябвало да са за бедните. Всяко едно семейство под някакъв предел би трябвало да получава енергийни помощи. В момента обаче у нас е един международен абсурд - няма страна, в която хората заплащат 5 пъти по-евтино за ток, в сравнение с промишленост. В същото време някои хора да си топлят басейните за 119 лева, а " Стомана Перник " да вземем за пример - 400-500 лева сметка за ток. За това отново са отговорни нашите политици - и предходните, и сегашните, това е популизъм ", разяснява Домусчиев.

Той разгласи, че работодателските организации се готвят за митинг на 24 или 29 юни, откакто предходният, плануван за 18 май, беше отсрочен след обещания от страна на държавното управление за обезщетения за цената на електрическата енергия и газа, дълготрайни контракти и решение на проблемите на строителния и транспортния бранш. Протестът може да обхване цялата страна.

" Надявам се, че поетите задължения от премиера и министрите ще бъдат изпълнени, само че не виждаме придвижване и по тази причина си насрочваме последваща дата, тъй като подобен митинг изисква организация. Нито една компания не регистрира някакъв прогрес по диалозите, няма нито една написана мярка черно на бяло ", сподели Домусчиев.

И добави, че КРИБ не поддържа оповестените антикризисни ограничения - в тях няма нищо, което да касае бизнеса, и в това време те нямало да доведат до понижаване на инфлацията.

Бизнесът не може да има политически претенции, имаме стопански - като всяка една страна в Европа да получаваме обезщетения, във всяка страна има формула. Българската стопанска система не е конкурентоспособна, плащаме най-скъпия ток и газ и това рефлектира върху нашите експортни благоприятни условия и благоприятни условия за вложение, върху приходите на популацията и инфлацията.

Домусчиев обаче акцентира, че бизнесът има съгласие с вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова - тя ни поддържа и изрично застава зад нашите претенции, разяснява той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР