Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство.

...
Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство.
Коментари Харесай

Коцев: Бизнесът не е скачен с администрацията

Бизнесът има посланичество в Общинския съвет, само че не и болшинство . Той не е свързан с администрацията , както при предходното ръководство, съобщи варненският кмет Благомир Коцев в ефира на „ NOVA “. По думите му представителите на бизнеса в Общинския съвет могат да работят в интерес на обществото , в случай че пожелаят.

Много неща наподобяват решими извън , само че шареният Общински съвет затруднява процесите . Точно поради това би трябвало да се ръководи транспарантно, с цел да се вижда кой и по какъв начин взема решенията, разяснява Коцев. Работата на опозицията е да подлага на критика, само че градивната рецензия е нещо, което аз одобрявам за градивно, сподели Коцев.

По думите му Варна е комплициран град , само че след изборите и макар компликациите нещата се трансформират. Според него администрацията може да прокарва политики, макар разнородния локален парламент.

Кметът Коцев разяснява и акциите на Пловдивския панаир , които има Община Варна. За следващ той разясни, че желанието му е акциите да бъдат върнати на страната . Окончателното решение обаче е на Общинския съвет, който изчаква настоящите правосъдни каузи, сподели още кметът.

Реалистично е до 2 години да има буферни паркинги в Морската градина на
Варна. От думите на Коцев стана ясно, че администрацията работи върху обособяването на имоти за буферни паркинги, които да заменят потребността от съществуващите частни паркинги, и да доведат до тяхното закриване. Нашата политика, залегнала още в предизборната ми стратегия, постоянно е била за решение на проблемите в Морската градина, разяснява кметът.

Коцев беше безапелационен, че спор на ползи със заместник-кметовете няма . Работил съм с тях в предишното и съм уверен в техния професионализъм. Знам, че ще свършат добра социална работа, отговори Коцев във връзка нападките от политическите му съперници.

При отстраняването на Николай Желязков като кмет на регион „ Приморски “ има доста противоречиви детайли. Той е направил всичко допустимо да излезе от адвокатско сдружение, с цел да съблюдава смисъла и духа на закона. За регион „ Одесос “ въпросът е в съда, съобщи Коцев.

В отговор на въпрос, каква Варна ще оставите след края на мандата си, кметът Коцев отговори: „ Със сигурност да заслужи купата си морска столица и хората да го декларират с горделивост. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР