Бизнесът е раздвоен за влизането на България в еврозоната и

...
Бизнесът е раздвоен за влизането на България в еврозоната и
Коментари Харесай

Бизнесът е раздвоен за влизането на България в еврозоната

Бизнесът е колеблив за влизането на България в еврозоната и не е окуражен от вероятностите на Европредседателството. Това демонстрира изследване на Стопанската камара, съгласно което единствено 1/4 от компаниите чакат директни позитивни резултати върху активността си от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Влизането в еврозоната несъмнено е най-мащабната промяна, която следва на страната ни в околните години, само че тъкмо поради това и страховете са огромни. Бизнесът е разграничен в упованията и в разбирането, даже в достъпа до информация по въпроса. 43% въпреки всичко утвърждават влизането в Европейския валутен съюз, само че против тях стоят другата половина от компаниите, които не са подготвени за това. От Стопанската камара вършат сравнението с трите балтийски страни, които, по думите на заместник-председателя Димитър Бранков, задоволително доста наподобяват на България:

По отношение на упражнявания валутен ръб, който са имали преди да влязат в еврозоната трите балтийски страни, бизнесът там е бил един от най-големите поддръжници на тази крачка. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР