Бизнесът е притеснен, тъй като не е на ясно каква

...
Бизнесът е притеснен, тъй като не е на ясно каква
Коментари Харесай

Бизнесът работи без да знае каква цена ще плаща за газ през юли

Бизнесът е обезпокоен, защото не е на ясно каква цена ще заплаща за природния газ през юли. Това излиза наяве от отворено писмо на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) до министъра на енергетиката Александър Николов.

Понастоящем нито на уеб-сайта на Комисията за енергийно и водно контролиране, нито на уеб-сайта на " Булгаргаз " ЕАД има информация за подадено заявление до Комисията от страна на публичния снабдител за одобряване на цена на природния газ за юли 2022 година
 Г-7 с проект за таван на цените на съветските газ и нефт
Г-7 с проект за таван на цените на съветските газ и нефт

Целта е да се лимитират способността на Москва да финансира нашествието си в Украйна

Съгласно договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД и промишлените консуматори, директно присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена.

" Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ. Нещо повече, нарушава се откритата процедура на подаване на заявление в края на предходния месец и на поправено заявление на първо число на месеца, която даваше опция за известно обмисляне на разноските за природен газ ", пишат от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

За следващ път в границите на няколко месеца българските производства ще работят в обстановка, в която не е известна цената на природния газ.
 Комплексът BASF е заплашен от неналичието на съветски газ
Най-големият комплекс от химически фабрики в света попадна в клопката на " съветска газова офанзива "

Работата на 39 000 чиновници в Германия е под риск

" Доколкото все още няма спиране на доставките, би следвало " Булгаргаз " ЕАД да е наясно с цената на входа на газопреносната система, затова - да може да образува доставна цена ", означават от бизнес организацията. И допълват, че енергоинтензивните консуматори имат постоянен профил на ползване и способстват за сигурността на пазара в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР